rss

Problema consumului de motorina la masinile Infiniti M30d

Japonezii de la Infiniti au echipat in urma cu un an noile lor modele M cu o motorizare diesel.

 Problema consumului de motorina la masinile Infiniti M30d

Aceasta este produsa de francezii de la Renault si are o configuratie V6 si o cilindree de trei litri. Puterea maxima dezvoltata de noul diesel Renault-Infiniti este de 238 CP la o turatie de 3.750 rpm.


Toate bune si frumoase insa olandezii de la AutoWeek au testat masina si au descoperit ca modelul celor de la Infiniti are un consum mediu de 10 litri in viata reala in comparatie cu cei 7.5 litri anuntati de constructor.


Ei bine aceasta performante nu este una demna de o masina premium diesel pentru ca daca spunem un consum mediu de 10 litri la 100 de km avem o medie de 15 litri in mediul urban fapt care anunta modelul drept unul extrem de insetat.


Spunem insetat deoarece in urma testului efectuat cu modelele pe benzina G37x sau chiar si FX50S am constatat ca motorele Infiniti V6 si V8 sunt performante si ofera un consum foarte mic daca raportam aceste valori la puterile maxime dezvoltate.


De exemplu motorul pe benzina de 3.7 litri V6 dezvolta o putere maxima de 320 CP si consuma pe modelul G37x doar 12.5-13 litri intr-un mediu precum cel intalnit in Bucuresti.


Mai mult decat atat marele V8 asporiat de 5.000 cmc si 390 CP al lui FX50S consuma in aceeleasi conditii doar 17.2 litri/100 km, cifra care nu este foarte mare pentru un SUV de doua tone si aproape 400 de CP.


Cand vorbim de motorul diesel al lui Infiniti consumul de 15 litri in oras este mult prea mare chiar si in comparatie cu ceea ce ofera concurena BMW 530d sau Mercedes E350 CDI. Acestea din urma pot afisa un consum mediu de 12 litri in Bucuresti, iar performantele lor sunt clar superioare masinii Infiniti.


Momentul motor de 550 Nm este clar mult mai slab decat cel al motoarelor concurente de la BMW sau Mercedes, iar recomandarea Autolatest daca tot vreti sa achizitionati un Infiniti este sa optati pentru o motorizare pe benzina.


Infiniti este marca de lux a celor de la Nissan, aceasta luand nastere in anul 1989 pe piata din SUA.


De atunci si pana in prezent 99% dintre masinile produse de japonezi au fost echipate cu motoare pe  benzina, acestea fiind adevarate performere chiar si in fata unor brand-uri de top precum BMW, Mercedes sau Lexus.


Vezi cat consuma in Infiniti G37x in testele Autolatest!Autor: AL
Sursa: Autolatest & Autoweek

Tags:
Problema, consumului, motorina, masinile, Infiniti, M30d