rss

A inceput calvarul scuteristilor-2013 anul in care trebuie sa treaca la biciclete

Spunem calvar pentru ca recent Politia Rutiera a inceput o serie de controale unde a descoperit peste 140 de scuteristi care nu au carnet auto.

A inceput calvarul scuteristilor-2013 anul in care trebuie sa treaca la biciclete

De fapt este curios cum aceste persoane merg pe scutere cand temperatura de afara este de 2-3 grade celsius in cursul zile.


Asadar, este pentru prima data cand Noul Cod Rutier intra in vigoare pe soselele din Romania, primii alesi sa ispaseasca o pedeapsa fiind si cei care de fapt nu au nici o treaba cu traficul rutier.


In toate tarile civilizate pentru a merge cu un scuter trebuie sa efectuezi cursui auto unde te profesorii te invata cele mai elementare indicatoare rutiere precum CEDEAZA sau STOP.


In Romania si in special in Bucuresti exista mii de astfel de scutere iar cei care sunt in sa nu au nici macar 8 clase, plus o impertinenta crasa atunci cand condus aceste mopede in trafic.


Autolatest saluta initiativa celor de la Brigada Rutiera in controlarea celor care conduc scutere fara a avea o ideea cum trebuie sa circule pe soselele din Romania.


Mai mult decat atat urmeaza sa vina primavra si vara momentul optim pentru un control amplu al scuteristilor.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
mpped, accident scuter, amenzi scuteristi, noul cod rutier, dosar penal scuter, A1, scoala de soferi categorie scutere, mopede 49 cmc