rss

Brabus Bullit vine in Romania

Ultraperformant, ultrarapid, imposibil sa nu-l remarci: autovehiculul BRABUS BULLIT BLACK ARROW in patru usi ofera performanta la superlativ;

Brabus Bullit vine in Romania

Avand la baza caroseria noului C-Class sedan, personalizata in acest caz cu un strat special de vopsea negru mat. Motorul BRABUS SV12 S Biturbo cu 12 cilindri a fost introdus cu o precizie aproape chirurgicala in compartimentul motor, iar performantele sale sunt absolut uimitoare: 3,9 secunde de la 0 la 100 km/h, 10,5 secunde de la 0 la 200 km/h, 24,5 secunde de la 0 la 300 km/h si o viteza maxima de peste 360 km/h.


BRABUS BULLIT BLACK ARROW, cel mai rapid sedan din lume, vine tot de la Bottrop. Acesta urmeaza linia trasata de motorul BRABUS E V12 al Mercedes-ului E-Class seria W 210 care ajunge la 330 km/h, de motorul E V12 Biturbo al noii generatii W 211, cu performante de 350,2 km/h si de motorul lui BRABUS ROCKET, care atinge 365,7 km/h, avand la baza Mercedes-ul CLS.


Pentru instalarea motorului V12 S bi-turbo in compartimentul motor al lui C-Class, caroseria a fost modificata si ranforsata. Motorul BRABUS V12 S Biturbo deriva direct din cel al lui BRABUS ROCKET, avand la baza cel mai recent motor Mercedes S 600, complet refacut in atelierele BRABUS.


BRABUS BULLIT BLACK ARROW este cel mai bun exemplu pentru a sustine afirmatia ca nimic nu poate inlocui o cilindree decat o cilindree si mai mare. Un arbore cotit cu o cursa a pistonului mai lunga, un alezaj crescut al cilindrilor, pistoanele speciale si bielele compun motorul cu 12 cilindri si 36 supape cu cilindreea marita la 6,3 litri. Circulatia aerului catre si din cilindri a fost optimizata si au fost instalate axe cu came sport. Acestea sunt asistate de un sistem bi-turbo mai eficient, galerii speciale, turbosuflante si intercoolere mai mari. A fost necesara, de asemenea, conceperea unui nou sistem de evacuare de inalta performanta, prevazut cu catalizatori metalici cu presiune scazuta pe spate, acest lucru datorandu-se constrangerilor spatiale impuse de caroseria lui C-Class. Specialistii motoarelor BRABUS au folosit sisteme ultraperformante pentru a programa noua electronica a motorului si sistemele de diagnosticare de la bord. Noua mapare asigura astfel puterea optima si respecta, in acelasi timp, cele mai recente norme EURO IV privind emisiile poluante.


Motorul BRABUS V12 S Biturbo, care opereaza exclusiv cu lubrifiantii de inalta performanta Aral dezvolta 730 cp / 537 kW, la numai 5.100 rpm. In masina, cuplul maxim de 1.320 Nm este limitat electronic la 1.100 Nm. Puterea este transferata rotilor spate printr-o transmisie automata modificata in cinci trepte si printr-un diferential autoblocant cu rata de blocare de 40%. BRABUS BULLIT BLACK ARROW prezinta toate sistemele dinamice moderne de asistenta la sofat, precum ABS, ASR si ESP. Performantele sale sunt unice: 0-100 km/h in numai 3,9 secunde, 200 km/h dupa numai 10,49 secunde, iar dupa numai 24,5 secunde masina atinge pragul de 300 km/h. Viteza maxima depaseste 360 km/h. La asemenea viteze, proprietatile aerodinamice sunt absolut esentiale.


BRABUS BULLIT BLACK ARROW a beneficiat de retusurile finale in tunelul aerodinamic. Prizele largi de admisie a aerului asigura fluxuri optime pentru racirea radiatoarelor si a franelor fata. Design-ul sofisticat si aerodinamic reduce de asemenea portanta pe axa spate si coeficientul de frecare. Omologul acestuia pentru axa spate este spoilerul cu trei guri de aerisire si cu difuzor aer integrat. Ambele elemente sunt realizate din fibra de carbon, fiind extrem de usoare si de rezistente in acelasi timp. Puntea mai lata optimizeaza stabilitatea, elementara la viteze de peste 300 km/h. Designer-ii de la BRABUS au conceput alte aripi din aluminiu pentru axa fata si spate mult mai evazate si aerodinamice. Pragurile laterale optimizeaza fluxul de aer pe partile laterale, iar luminile integrate in acestea fac mai sigura urcarea si coborarea pe timp de noapte din autoturism si ofera o nota aparte.


Aspectul lui BRABUS BULLIT BLACK ARROW este completat de noua capota. Admisiile de aer integrate nu reprezinta doar o trasatura distinctiva, ci asigura de asemenea o temperatura optima a monstrului aflat dedesubt. Prin evazarea aripilor se ofera un spatiu optim pentru jantele din aliaj usor BRABUS Monoblock S, cu anvelope de inalta performanta Yokohama sau Pirelli. Jantele cu dimensiuni de 9,5Jx19 pe fata beneficiaza de anvelope cu dimensiuni de 265/30 ZR 19. Pe axa spate, jantele au dimensiuni de 10Jx19, iar anvelopele de 285/30 ZR 19. Suspensia cu posibilitatea de calibrare pe inaltime a fost creata special pentru BRABUS BULLIT BLACK ARROW. Amortizoarele cu gaz permit setarea a zece niveluri pe compresie si pe detenta. Acestea asigura un sofat sportiv, dar confortabil si manevrabilitate in orice situatie.


Amortizoarele sport isi demonstreaza eficienta in virajele stranse. Sistemul de franare de inalta performanta este capabil sa faca fata stresului extrem. Astfel, etrierele cu 12 pistonase din aluminiu pe fata prezinta discuri ventilate si perforate, cu dimensiuni impresionante de 380x37 mm. Pe spate, discurile cu dimensiuni de 360x28 mm si etrierele cu 6 pistoane din aluminiu completeaza sistemul puternic si eficient de franare BRABUS.


Individualitatea exclusivista abunda si in interiorul autovehiculelor BRABUS. Pachetul de echipare standard include interiorul din piele extrem de fina Mastick si Nubuk, prelucrata manual in atelierele proprii si cusaturi contrast. Scaunele personalizate ofera combinatia perfecta de confort si siguranta. Spatele din fibra de carbon confera interiorului un aspect sportiv deosebit si o pozitie ideala de pilotaj. Acesta este completat de componentele din fibra de carbon aflate pe tabloul de bord, consola centrala si panourile usilor, de volanul sport ergonomic, precum si de pedalele si schimbatorul de viteze din aluminiu.


Sa nu uitam de vitezometrul BRABUS ce urca pana la 400 km/h. MERCEDES-BENZ C-Class de serie Motor: 6.233 cm3 Putere: 537 kW / 730 CP Cuplu: 110 Nm la 2.100 rpm Acceleratie: 0 - 100 km/h 3.9 s; 0 - 200 km/h 10.5 s; 0 - 300 km/h 24.5 s Viteza maxima: 360 km/h Pret ex-works: incepand cu 348.000 EURO Consum: Urban 23.4 l/100km; Extra-urban 10.4 l/100km; Combinat 15.1 l/100km Emisii CO2: 362 g/kmAutor: AL
Sursa: Autolatest & Brabus

Tags:
Brabus, Bullit, vine, Romania