rss

Bucurestiul are nevoie de limitatoare de viteza precum cele din SUA si Spania

De cele mai multe ori vedem foarte multe accidente mortale chiar in cele mai importante orase din Romania.

Bucurestiul are nevoie de limitatoare de viteza precum cele din SUA si Spania

De vina este viteza insa si neadaptarea la conditiile din trafic.


In urma cu ceva vreme o soferita a spulberat doua persoane care erau in statia de autobuz pentru simplu fapt ca aceasta mergea mult prea repede pe acea portiune de drum.
Politia Rutiera a inceput in urma cu cativa ani sa monteze anumite indicatoare care sa atentioneze soferii ca se apropie de o zona cu un grad mare de accidente, indicatoare care sunt trecute cu vederea de toti soferii din Romania.


In mediul urban singura solutie reala este montarea de limitatoare de viteza din beton care sa incetineasca traficul pana in zona de 30 km/h.


Aici nu ne referim la celebrele limitatoare din plastic care sunt spulberate de soferii cu masini grele 4x4 sau de catre cei care deszapezesc soseaua iarna.Noi vorbim de limitatoarea precum cele din Spania sau SUA care ridica supafata de rulare considerabil fata ce clebrele noastre limitatoare de 30 km/h. Evident acestea trebuie sa fie foarte bine semnalizate pentru nu exista discutii mari tarziu cand soferii raman fara roti!Acestea au o latime de 2-4 metri si nu permit in nici un fel trecerea lor cu o viteza mai mare de 30 km/h chiar daca soferul conduce o masina grea de teren.


Pentru a intelege de ce este bine sa avem aceste limitatoare trebuie sa vedem imaginile atasate!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
speed bumps riomania, limitatoare viteza oras, probleme limitatoare viteza, limita de 30 km/h oras, limitatoare viteza scoli, probleme drumuri cu limitatoare viteza romania, accidente mortale orase romania