rss

Care este cel mai ieftin RCA in decembrie 2009?/ vreau rca, rca ieftin, cel mai ieftin rca, analiza pret rca, de ce rca, avantaje rca, dezavantaje rca, cat costa, amenda penala, rca duane, despagubiri

Asa cum este de asteptat asigurarea obligatorie auto RCA ( Raspundere Civila Auto) devine nula in ultima luna a anului.

Poza indisponibila
Pentru a remedia acest inconvenient trebuie sa mergem frumusel sa ne facem un asemenea asigurare pentru ca daca nu atunci conducem in ilegalitate.

Mai rau daca mai facem si un accident si nu avem RCA atunci trebuie sa platim masina nevinovatului pe langa masina proprie. Pana aici totul este clar insa cand vine vorba sa facem un RCA trebuie sa alegem un asemenea tip de asigurare care sa fie ieftina.

Motivele RCA

Autolatest recomanda ca asigurarea RCA sa fie cat mai ieftina cu putinta deoarece atunci cand suntem implicati intr-un incident partea vatamata trebuie sa-si repare masina pe asigurarea noastra.

Deci, relmente nu exista motiva sa cumparam un RCA mai scump pentru ca nu ne este de folos.

PRO

Este important sa avem RCA din motivele urmatoare: amenda politie, accident in care suntem noi de vina si aici nici nu vrem sa ne gandim ca un nea titel cu o Dacia 1300 accidenteaza un Mercedes Clasa S fara sa aibe RCA.

In caz contrar invinuitul ( aka soferul de Berlina) trebuie sa plateasca dauna suferita de partea vatamata! ( un far de Mercedes S este 2000 eur0, un spoiler 3000 euro, proiector 800 euro, manopera 100 euro pe ora). Concluzie nenea ala cu Dacia trebuie sa-si vanda Dacia, apartamentul si poate terenul mostenit de la parinti pentru a acoperii dauna provocata.

CONTRA

Aici nu avem sa spunem decat ca mentalitatea romanilor este cu mult spre epoca de piatra deoarece in urma unui incident in trafic soferul nevinovat este extrem de suparat, reclcitrant si poate violent.

Din aceste considerente Autolatest recomanda firmelor de asigurare si Politiei Rutiere sa intervina cu un paragraf nou in procesul de constatare unde sa fie mentionat si faptul daca oricare din parti au reactionat necivilizat moment cand RCA-ul sa nu mai acopere dauna, sau eventual sa fie trecut in dreptul asiguratului mentiunea de violenta ca acesta sa aibe anul viitor o polita de doua ori mai mare.

Oricum noi visam in continuare......

Sfaturi

Cel mai ieftin mod de a achizitiona o polita RCA este sa mergem in marile supermarket-uri din zona unde locuim pentru ca acolo gasim cel putin doua firme care fac RCA pentru toate persoanele. Mai mult, acolo putem sa alegem din minim 5 oferete.

Autolatest recomanda firma Euroins datorita celor mai mici preturi la politele RCA.

Si da nu avem nici un contract de colaborare cu Euroins insa noi promovam profesionalismul.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Care, este, ieftin, decembrie, 2009/, vreau, ieftin, ieftin, analiza, pret, avantaje, dezavantaje, costa, amenda, penala, duane, despagubiri