rss

Care sunt avantajele utilizarii unei instalatii GPL pentru automobile

Este posibil cea mai uzuala intrebare atunci cand vorbim de montarea unei instalatii GPL pe masina personala.

Care sunt avantajele utilizarii unei instalatii GPL pentru automobile

Noi cei de la Autolatest militam pentru masini puternice pe benzina deoarece acestea ofera un grad de fiabilitate mult superior unor motorizari diesel moderne.Pur si simplu o benzina de cilindree mare aspirata permite unui sofer din Romania sa parcurga o distanta clar mai mare decat cea a unui diesel atunci cand vine vorba de costurile de intretinere.


Lipsa unui supraalimentari complicate sau a unei injectii directe de ultima generatie ofera avantaje superioare in utilizare prin simplu fapt ca aceste masini nu au probleme chiar specifice motoarelor diesel.Insa chiar si asa, pretul benzinei raportat la un consum real mare pentru aceste motoare de cilindree mare ne fac sa parcurgem distante mult mai mici.


O soultie la aceasta problema de ordin financiar este echiparea masinii cu o instalatie de GPL, instalatie de ultima generatie care nu mai prezinta problemele intalnite la modelele Dacia 1310 de acum un deceniu. Ele au un calculator propriu si un set de injectoare mult mai durabile decat pana acum.


Avantajele masinilor cu instalatii GPL


Economie


Atat datorita faptului ca GPL este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut, cat si datorita faptului ca este un carburant de viitor (ecologic) pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei.Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei.


Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45%.


Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea instalatiei GPL se face relativ usor (aproximativ 10.000-12.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.


Siguranta


Contrar prejudecatilor si preceptelor multora, instalatia de alimentare cu GPL este mult mai sigura decât cea de benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificari fiind omologate international.


Rezervorul este realizat din material special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte sau accidente.


Todata in cazul ruperii in mod accidental a unei conducte de gaz aceasta sesizeaza debitul crescut de gaz si opreste automat alimentarea.

Testele au demonstrat ca un autoturism pe GPL este mai sigur decat unul pe benzina sau diesel! Tehnologie sigura si certificare conform standarde europene EN 589 si R67 CEE - ONU
Eco


Pentru ca foloseste un carburant fara sulf, benzen, plumb, sau alte substante cancerigene, GPL-ul se amesteca foarte bine cu aerul realizându-se un amestec carburant mai omogen si o ardere imbunatatita fara depuneri de calamina si hidrocarburi, noxele emise de motor cu carburator încadrandu-se in normativele EURO 2.

De altfel marile companii de autoturisme sunt direct implicate in dezvoltarea si producerea de motoare ultra ecologice, una dintre solutiile imediat aplicabile fiind echiparea autovehiculelor cu motoare alimentate cu GPL (Volvo, Opel, Fiat, Renault, Dacia, Daewoo,...etc. sunt echipate optional din fabrica cu sistem AUTO GPL).


Fiabilitate


GPL protejeaza motorul mult mai mult decat benzina. Datorita arderii curate si controlate pe GPL, creste durata de viata motorului dvs. aducand implicit intervale extinse de intretinere.

Profit


Valoare de revanzare mai mare.


Instalarea unui sistem de GPL creste valoarea vehiculului dvs. care se recupereaza la vanzare


Vezi cat costa o instalatie GPL AICI!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
agc romania, gpl agc zenit pro, agc compact romajia, supergaz, pret instalatie gpl, consum real gpl logan, motor turbo instalatie gpl, pret gpl romania, statii gpl romania, supergaz calitate, servicii, instalatii gpl agc zenit pro, butelie gpl, toroidala, cum se monteaza o instalatie gpl, avantaje, pro si contra, accident masina gpl