rss

Comparatii fortate! Germanii dau inca o data dovada de un nationalism feroce

Spunem aceasta pentru ca citim socati cum una dintre cele mai vechi reviste auto germane face un test comparativ extrem de atipic.

Comparatii fortate! Germanii dau inca o data dovada de un nationalism feroce

Este vorba de un test in care modelul Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 este pus fata in fata cu fratiorul sau mai mic VW Tiguan 2.0 TDI 4Motion, insa si cu mult mai marele Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD 2017.


Spune fortat pentru ca SUV-ul de clasa mare Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD face parte dintr-o categorie peste gama SUV compacta unde se claseaza modelele Kodiaq si Tiguan.


De fapt modelele Kodiaq si Tigaun concureaza doar modelul KIA Sportage si Hyundai Tucson! Nu Sorento sau Grand Santa Fe!


Exact acest tip de media fortata permite constructorilor auto din Germania sa-si pastreze un avantaj in fata concurentei care nu este Made in Germany.


De fapt acest trend derapant al celor de la AutoBild de a aparut si atunci cand Dacia a lansat faimosul Logan I in 2005 pe piata din Germania, jurnalistii germani comparand romanescul Logan NOU cu un VW Golf second hand cu peste 150.000 de km si evident VW-ul germanilor a castigat.


A urmat pasul Dacia Duster cand VW, Opel & Co au intrat in panica pentru ca nu aveau nici o masina compatibila cu Dacia romaneasca. 


Acestea au trecut si a venit randul celor de la KIA sa sufere de tratamentul NEOBIECTIV al presei din Germania, acestia comparand un Sorento care este chiar mai mare si decat un VW Touareg cu micutul Tiguan sau fratele sau labartat Skoda Kodiaq.


De partea cealalata noi putem spune ca modelul Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD 2017 este o masina construita in COREEA DE SUD, adica cu o calitate tehnologica mult mai buna decat cea europeana, model care are si un motor diesel de 200 CP.


Sa nu mai vorbim de garantia de 7 ani pentru motor si cutia de viteze, in timp de Skoda si VW inca se plafoneaza la o limitare de 2 ani fara limita de km.


Pentru fanii KIA in Romania trebuie sa mai spunem si faptul ca noul Sorento are un pret de 35.142 € TVA inclus, clientul primind si transmisia automata in aceasta suma. O Skoda Kodiaq echipata echivalent are in Romania un pret de achizitie de peste 42.000 €.


sAutor: AL
Sursa: Autolatest & Foto AutoBild de

Tags:
Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD vs tigaun, Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD vs skoda kodiaq 2017, off road Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD, Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD 7 ani garantie, pret Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD 2017, oferta Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD 2017, consum Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD, test drive Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD, drive test Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD, 0-100 km/h Kia Sorento 2.2 CRDi 4WD, cutie automata 7 ani garantie kia