rss

Comparativ Skoda Octavia II vs Octavia III 2013

Skoda a lansat de ceva vreme o noua generatie de compacte Octavia.

Comparativ Skoda Octavia II vs Octavia III 2013

Ca si pana acum modelul Octavia se bazeaza exclusiv pe o platforma tehnica a lui VW Golf care este de fapt un automobil compact care trebuie sa concureze modele precum Renault Megane, Opel Astra sau Ford Focus.


In comparatie cu acesta modelele Octavia au avut o caroserie mult mai mare fapt care a clasat masina cehilor intr-un segment usor superior insa in nici un caz in clasa medie ( VW Passat, Opel Insignia sau Ford Mondeo).


In Romania gama Octavia I si II si ultimul facelift operat acum cativa ani au reprezentat modele de top la capitolul vanzari prin simplu fapt ca ofereau un spatiu interior mare, o calitate de fabricatie foarte buna si motoare diesel TDI economice.
Vechea Octavia II a fost un salt incredibil de mare fata de prima generatie bazata pe VW Golf IV, masian avand o serie de versiuni extrem de apreciate de clienti precum modelul de baza Tour sau exoticul Octavia Scout 2.0 TDI.


Acum a venit timpul sa ne uitam la noua generate Octavia III care are o componenta tehnica de la modelul VW Glf VII si o gama de motorizari TDI mai mici si mult mai economice.


Cea mai buna motorizare a gamei Octavia ramane diesel-ul TDI de 1.6 litri care poate sa fie cuplat la o transmisei DSG si eventual la un sistem 4x4.
Cel mai performant motor este cel de doi litri TDI care dezvolta 170 CP.


Cel mai rafinat motor este cel pe benzina de 1.8 litri TFSI care echipeaza si modelele premium precum Audi A4 sau A6. 


 

Autor: AL
Sursa: Autolatest & Auto

Tags:
octavia II vs octavia III, comparativ octavia 2 vs octavia 3, 1.6 tdi vs 2.0 tdi, pret de achizitie, climatronic nou, spatiu interior, garda la sol, nivelu de echipare, oferte octavia III, design, calitate de fabricatie, volum portbagaj