rss

Continental Romania are cu 5.000 de angajati mai mult decat Dacia! Germanii aleg Transilvania in detrimentul zonelor din sud si est

Toata lumea lauda marca romaneasca Dacia ca fiind unul dintre pilonii economiei romanesti.

Continental Romania are cu 5.000 de angajati mai mult decat Dacia! Germanii aleg Transilvania in detrimentul zonelor din sud si est

In realitate daca ne uitam la o statistica a numarului de angajati vedem ca cei de la Dacia au undeva in jur de 13.000 de angajati in timp ce compania Continental are peste 17.000 de angajati romani.


Pe scurt putem spune ca Dacia a inceput sa-si mute productia de masini Logan in Maroc in detrimentul uzinei Dacia de la Pitesti pentru ca Romania nu are o infrastructura pentru transportul de automobile, in timp ce germanii de la Continental au crescut chiar si in aceasta saptamana numarul de angajati in zona Brasov cu deschiderea unui centru de cercetare.


Tinand cont de strategia germanilor vedem ca cei de la Continental invesesc masiv in orase precum Timisoara, Arad, Brasov si Sibiu, in timp ce francezii de la Dacia reduc treptat nevoia marcii de a depinde de uzinele si de muncitorii din Romania.


Un alt motiv pentru ca Dacia se retrage incet din Romania este datorita clientilor de aici, vanzarile Dacia fiind din ce in ce mai mici pentru ca masinile produse la Pitesti sunt de foarte multi ori chiar mai scumpe decat cele produse in Germania.


Chiar si Politia Romana a ales modelul VW Polo 2016 in detrimentul lui Dacia Sandero pentru ca masina celor din Pitesti era MAI SCUMPA si nu oferea un nivel al performantelor la nivelul VW.


Pe aceasta cale salutam compania Continental Romania pentru continuarea investitiilor din Romania si pentru simplu fapt ca aceasta a dovedit ca este perseverenta indiferent de situatii.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
fabrici continental romania, centru dezvoltare continental romania, continetal brasov, angajati continental, angajati dacia, dacia se retrage din romania, logan mcv construit in africa, autostrada pitesti sibiu, taxe pib dacia continental, cifra de afaceri dacia, cifra de afaceri continental romania