rss

Cum sa-ti transformi masina in utilitara si sa nu platesti impozit la ANAF

Nu de foarte multe ori am fost pusi in situatia de a nu mai rezista platii unui impozit foarte mare pentru masina detinuta.

Cum sa-ti transformi masina in utilitara si sa nu platesti impozit la ANAF

Sa zicem ca avem un Audi Q7 4.2 TDI sau un Mercedes ML350 si nu mai vrem sa platim un impozit anual de peste 1.500 euro, insa nu vrem sa renuntam la masina detinuta.


De multe ori acesti clienti renunta la masina cu motorul mare pentru una cu un diesel sub doi litri, compromis care nu reprezinta in viata reala decat o reducere a taxelor insa si o reducere a placerii de a conduce.Pentru a scapa de impozitul foarte mare trebuie sa ne adresam unui atelier agreat de RAR pentru o conversie N1, adica sa ne facem masina o utilitara. Daca avem un motor de trei litri care are in mod normal un impozit de peste 2.100 RON dupa conversia de fata impozitul scade pana undeva in jurul valorii de 350 RON.


PROCEDURA:


-la un atelier agreat de RAR se efectueaza modificarile necesare (scoaterea banchetelor/montarea unui panou despartitor in habitaclu/montarea a diverse utilaje, aparate, etc).


- cu factura de la atelierul respectiv si un atestat se merge la RAR, unde se formuleaza o cerere in vederea omologarii modificarilor respective.


Mai mult decat atat puteti sa achizitionati o masina deja transformat in Germania su Franta, iar cand vreti sa mergeti la RAR nu trebuie decat sa aratati actele originale. Aceste masini sunt modificate conform tuturor normelor europene in vigioare, deci nu trebuie sa fie probleme la RAR.


Vezi link oficial unde Land Rover modifica chiar si noul Range Rover 2013 intr-o masina utilitara N1 AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
conversie masina utilitara, cum sa scapi de impozit auto, fentezi anaf, modificare masina utilitra n1 rar, dealeri agreati rar modificiari n1, special recovery vehicle, nu mai vreau sa platesc impozit