rss

Cum trebuie pregatita masina pentru sezonul cald? Care sunt principalii pasi?

De fiecare data cand vine primavara, trebuie sa ne uitam cu atentie si la autovehiculul din parcare.

Cum trebuie pregatita masina pentru sezonul cald? Care sunt principalii pasi?

Multi romani spun ca este nevoie doar sa-ti schimbi anvelopele atunci cand legea mentioneaza, insa si la acest capitol, foarte multi soferi fac greseli care, de cele mai multe ori, duc la costuri foarte mari de mentenanta.


Anvelopele se schimba cu unele de vara doar atunci cand temperatura exterioara creste la peste 7 grade Celsius, adica cand materialul din care este construita o anvelopa de vara, incepe sa afiseze o aderenta scontata.


Sub temperatura de 7 grade Celsius, specialistii recomanda doar utilizarea de anvelope de iarna, dedicate sau unele all season, care sunt un compromis pentru anumite piete din Europa. In Romania, iarna, este recomandata doar anvelopa speciala de iarna! Nu cele all season.


CE FACEM CU MASINA PRIMAVARA?


Si la aceasta intrebare romanii spun ca masina nu trebuie sa primeasca nici o modificare, decat schimbul de anvelope, insa in realitate, autovehiculul personal chiar are nevoie de verificari atente.


Unii specialisti recomanda o verificare a lichidului de racire antigel, chiar si cand iesi din iarna, deoarece, pentru un motor, racirea este mai importanta decat incalzirea sa peste medie.


Adica putem face un test al lichidului de racire, care ne arata ce concentratie are acesta si daca mai este bun pentru motor.


De asemenea, noi recomandam la un numar de km, sau la trecerea unei ierni grele si o verificare a lichidului de frana, care poate sa-si piarda din proprietati. In unele cazuri, constructorii recomanda ca si uleiul din cutia de viteza sa fie verificat sau inlocuit, daca masina merge in zone cu un climat extrem ( -30 grade Celsiul iarna si plus 45 grade Celsius vara!).


AICI poti face pregatirea de vara a masinii tale!


 
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
trebuie, pregatita, masina, sezonul, cald, Care, sunt, principalii, pasi