rss

De ce BMW 420d xDrive Gran Coupe este mai bun decat un BMW Seria 3 F30 2018

In ultimii ani BMW a realizat cateva modele de nisa care, intr-un mod indirect, concureaza chiar versiuni din gama proprie.

De ce BMW 420d xDrive Gran Coupe este mai bun decat un BMW Seria 3 F30 2018

Foarte multi fani BMW ne-au intrebat daca am putea alege fara probleme unul dintre modelel BMW Seria 4 GC sau BMW Seria 3.
De fiecare data cand vorbim de gama BMW din segmentul mediu, observam faptul ca bavarezii au ales sa-si dezvolte un model 4 Gan Coupe bazat tehnic pe un arhicunoscut Seria 3 din generatie F30.


CARE SUNT DIFERENTELE?


In afara de pretul de achizite care este mai mare in medie cu 15% pentru un 4 Gan Coupe, modelul Seria 3 Sedan ramane cel mai bine vandut BMW din ultimii ani. Fanii Seria 3 vor spune ca adevaratul Seria 4 este cel coupe, adica nu acest 4 Gran Coupe, pentru ca exemplifica si mai bine spiritul sportiv al marcii.Noi, cei de la Autolatest, consideram fara doar si poate ca masina mai buna dintre cele doua ramane modelul Seria 4 Gran Coupe, pentru ca are o caroserie mult mai rigida si un interior usor mai bun calitativ.


Inca de la un nivel de echipare de baza, Seria 4 Gran Coupe benefeciaza de mai multe echipamente in comparatie cu un Seria 3 de baza, poate si de unde pretul de achizitie usor mai mare pentru masina din acest test.


DE CE SE CONDUCE DIFERIT UN SERIA 4 GRAN COUPE FATA DE UN SERIA 3?
Cine a condus un BMW Seria 3 F30 intr-un nivel de echipare Pachet M stie ca bavarezii realizeaza cea mai sportiva limuzina din segmentul sau din lume, insa cand te urci la volanul lui 4 Gran Coupe lucrurile se schimba complet.


Directia este directa, pozitia la volan mai joasa, adica mai sporitva si setarile motorizarii si transmisiei sunt usor diferite in favoarea Seriei 4 GC.


Pe un drum virajat tipic zonelor montane, aceste caracteristici permit celor de la BMW sa urce o clasa modelul Seria 4 in defavoarea Seriei 3, intreg comportamentul masinii fiind unul realmente premium.Chiar si lipsa ramelor portierelor te anunta ca de fapt te urci intr-un BMW atipic, intr-un BMW care nu prea ale multe detalii in comun cu un Seria 3 de volum.


Un alt punct forte al masinii de fata este habitabilitatea celor patru din interior, cei din spate avand o bancheta mult mai bine profilata. Modelul Seria 4 Gran Coupe are un hayon de mari dimensiuni care ofera un acces mult mai facil la portbagaj, decat un Seria 3 sedan, adica versiunea aceasta coupe cu patru portiere este in realitate mult mai bine gandita pentru viata de zi cu zi.


MOTORIZARI DIESEL EXTREM DE ECONOMICE


Sub capota masinii din acest test se ascunde un motor BMW diesel deja devenit clasic, adica versiunea de 190 CP a motorizarii de doi litri.Punctul forte al masinii nu este aceasta motorizare de baza, ci transmisia automata ZF8 Plus care are setari mult mai sportive decat cele intalnite pe un Seria 3 Sedan.


Consumul real al lui 420 Xd este in medie de 8 litri intr-un oras aglomerat precum Bucurestiul, si doar 4.5 litri in mediul extraurban cu viteze de pana la 130 de km/h.
In regim de autostrada, un Seria 4 Gran Coupe consuma in medie cu 0.5 litri mai putin la viteze mari, in comparatie cu Seria 3 Sedan, pentru ca are o aerodinamica mult mai bine gandita, in ciuda faptului ca masina are o greutate la gol usor mai mare decat cea a unui 320 Xd.PRO


Tren de rulare setat excelent asemenea unui GT premium


Spatiu interior suficient pentru 4 pasageri si bagajele aferente


Motor diesel suficient de puternic pentru un comportament dinamic


Cea mai buna cutie automata din segmentul premium ( ZF8 Plus).


Cel mai mic consum de motorina


Valoare foarte mare de revanzare al modelelor Pachet M


 


CONTRA


Lipsa tractiune xdrive pentru 425d si 418d


Toate dotarile importante sunt optionale


Pret mare de achizitie in versiunile de top


Motor "de doar" 190 CP
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, BMW 420d xDrive Gran Coupe, test drive BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, drive test BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, autolatest BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, teste auto BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, automarket BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, turatie BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, consum BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, pret BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, automobile bavaria BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, cel mai bun dealer bmw, autobavaria sau autocobalcescu?, review BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd, test romania BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 2018 420xd