rss

De ce masinile pe GPL sunt mai sigure decat cele pe benzina? La ce temperatura se aprinde benzina

Americanii au prezentat un test amplu cu principalele lichide folosite pentru punerea in miscare a masinilor moderne.

De ce masinile pe GPL sunt mai sigure decat cele pe benzina? La ce temperatura se aprinde benzina

Primul lichid luat in considerare ste gazul lichefiat cunoscut in Romania sub numele de GPl.


Conform testelor acesta se aprinde doar cand temperatura ajunge la 450 de grade Celsius in timp ce benzina se aprinde mult mai repede in ciuda miturilor urbane ca masinile pe GPL sunt mai periculoase.De fapt benzina se aprinde cand temperatura exterioara ajunge la 257 de grade Celsius, adica aproape de doua ori mai repede in comparatie cu GPL.


DESPRE REZERVOARE DE BENZINA DIN PLASTIC si GPL DIN OTEL!


Un rezervor GPL este prin natura sa diferit fata de rezervorul pe benzina sau motorina deoarece retine combustibil sub presiune.


Acest lucru inseamna ca trebuie sa fie realizat dintr-un material mai gros si mult mai rezistent decat rezervoarele traditionale, in speta din tabla sudata din otel de 3,5 mm.
Un rezervor GPL este proiectat sa retina combustibil la o presiune de aproximativ 75 bari (47 kg pe cm patrat) dar inainte de a obtine aprobare de a rula pe drum, trebuie sa fie testat sa reziste la o presiune interna de 48 bari.


De retinut: toate rezervoarele GPL sunt testate riguros, in conformitate cu normele europene, pe cand rezervoarele de benzina sunt testate mai superficial.Un rezervor GPL este mult mai rezistent decat un rezervor traditional si este mult mai capabil sa sustina deviatii de presiune de la sine (sa spunem din cauza dilatarii continutului la cresterea temperaturii) sau la un impact extern (accident).


In caz de accident, un rezervor GPL plin nu isi va schimba structura, nu va exploda si nici nu va varsa continutul.


MONTEAZA GPL CU INCREDERE AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
gpl vs benzina, siguranta gpl, masini pe gpl, accident masina gpl, rezervor gpl otel, rezervor benzina plastic, masini sigure pe gpl, multibvalva gpl, masina benzina fara protectie, benzina explodeaza, gpl nu explodeaza!, sfaturi achizitie masini gpl, siguranta exploatare gpl, unde montez gpl, instalatii gpl sector 6, cea mai buna instalatie gpl, service gpl sector 6, sfaturi instalatii gpl, nu montati gpl turcia, nu montati gpl second hand, probleme calibrare gpl