rss

De ce romanii cumpara BMW Seria 3 in detrimentul unui Ford Mondeo, Opel Insignia sau VW Passat 2018

Aceasta este una dintre cele mai grele intrebari, cand vorbim de vanzarile unei berline de clasa medie in Romania.

De ce romanii cumpara BMW Seria 3 in detrimentul unui Ford Mondeo, Opel Insignia sau VW Passat 2018

Ei bine, romanii cu o situatie financiara buna, aleg sa-si cumpere fara prea mari eforturi un model premium BMW Seria 3 F30, in timp ce modelele de volum entry-level precum Opel Insignia, Ford Mondeo sau VW Passat sufera la acest capitol.


Aici trebuie spus ca doar in Romania vedem aceasta clasare atipica a unei masini premium in fata unor modele de volum, pentru simplul fapt ca romanii prefera, atunci cand vor sa-si cumpere o masina noua, una premium care are o valoare de revanzare mult mai mare, peste 5 sau 10 ani de utilizare.


Un alt motiv este SI PRETUL DE ACHIZITIE real al unui BMW, care fara nici un discount ajunge undeva in zona de 37.000 euro cu TVA inclus, iar un Ford sau Opel la aceelasi nivel de echipare costa undeva in zona 33.000 euro cu TVA inclus.


Daca ne uitam la modelul VW Passat vedem ca acesta costa doar cu 1.000 euro mai putin decat BMW Seria 3, si niciodata un Passat nu are sanse a concura din nici un punct de vedre o masina premium precum BMW, pentru ca bavarezii se lupta cu Mercedes Benz sau Infiniti.


Pe scurt, vorbim de o piata atipica la capitolul pret de achizitie, respectiv daca mergi la un dealer BMW precum Automobile Bavaria si platesti 35.000 euro, pleci acasa fara prea mari eforturi cu un model sportiv BMW Seria 3 echipat cu transmisia automata ZF8 Plus si 5 ani garantie, fara a avea un alt cost, nici pentru revizii.


De partea cealalta, oferta celor de la Opel, Ford sau Volkswagen, se claseaza undeva in zona de 30.000 euro pentru o masina cu o motorizare asemantoare, insa fara a avea o garantie la fel de buna precum cea de la BMW. Aici platesti toate reviziile anuale cu minim 200 euro, in timp ce clientul BMW nu are nici un cost timp de 5 ani!


Ultimul si poate cel mai important detaliu, este VALOARE DE REVANZARE, care pentru un Ford de 30.000 euro in 5-10 ani scade pana undeva in zona de 12.000 euro, cu conditia sa nu depaseasca 150.000 de km si sa fie cu revizii doar la reprezentanta, in timp ce modelul BMW Seria 3 F30 in 5 ani are o valoare de piata de 25.000 euro, fara ca numarul de km sa conteze asa de mult precum la Ford, Opel si VW.


De fapt, masinile de clasa medie Ford, Opel si VW sunt cumparate de romani cu miile doar in segmentul second hand, pentru ca acolo pretul de achizitie este extrem de mic si importul lor nu are costuri foarte mari.


De asemenea am intalnit clienti de BMW care aleg sa-si vanda masina cumparata de noua chiar in Europa de Vest, pentru ca acolo primesc un pret de vanzare mult mai bun decat in Romania, adica clientul de masina premium are mai multe avantaje financiare decat cel al unei masini de volum, chiar daca aceasta este Made in Germany precum Opel, VW sau Ford.


Despre capitolul prestigiu si performante nu mai discutam cand vorbim de o comparatie cu o masina premium si una de volum!


Masinile din imagini sunt preluate din configuratoarele online ale marcilor! Preturile sunt de lista!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
masini secondhand 2018, bmw seria 3 vs ford mondeo, bmw seria 3 vs opel insignia, bmw seria 3 vs volkswagen passat, de ce o masina premium?, premium vs ford, premium vs volkswagen, passat vs seria 3, bmw seria 3 vs opel insignia, garantie 5 ani fara limita de km, revizii gratuite bmw in romania, revizii auto gratis 2018, mentenanta bmw vs ford, pret piese ford vs bmw, pret piese vw vs bmw, piese originale bmw vs piese ford