rss

De ce romanii prefera sa-si cumpere masini SH cu 2-3 ani vechime din Germania? Mari probleme in zona dealerilor 2017

Toti cei care vand masini noi se tot intreaba cum de romanii prefera sa-si cumpere masini SH din Europa de Vest in loc de unele noi din Romania.

De ce romanii prefera sa-si cumpere masini SH cu 2-3 ani vechime din Germania? Mari probleme in zona dealerilor 2017

Ei bine la acest mister se raspunde simplu si eficient printr-o configurare rapida a unui model Mercede Benz de ultima generatie in Romania.


Masina de fata este un Mercedes Benz C180 Diesel, adica un Mercedes Benz care are sub capota un motor Made In France produs de catre Renault.Aici vorbim de motorizarea 1.6 dCI Energy care pe masina lui Mercedes nu dezvolta decat o putere maxima de 116 Cp in anul 2017 in timp ce motorizarea de fata dezvolta o putere maxima de 130 CP inca din anul 2012 pe gama Renault Megane (Citeste testul AICI!).


In primul rand ne uitam la pretul de achizite al unui C180 NOU si vedem ca acesta in versiuna sa de baza este de 33.000 euro cu taxe incluse.Toate bune si frumoase, insa cand ne uitam la dotarile optionale vedem de fapt ca masina nu are decat un banal aer conditionat semiautomat si geamuri electrice standard. 
Pentru un sistem de navigatie, scaune incalzite fata, cutie automata sau jante din aliaj trebuie sa mai platim in plus peste 20.000 de euro, si aici nu vorbim de o masina cu pachet AMG sau cine stie ce versiune Designo extrem de scumpa.Chiar si pentru farurile cu LED sau scrumiera trebuie sa platim in plus mii de euro, dotari care din fericire se gasesc acum standard si pe un Clio nou de 15.000 euro!


In total pretul masinii noi sare de la 33.000 euro pana undeva in zona de 56.000 euro, pret extrem de greu de digerat daca ne gandim totusi ca este vorba de un model CLASA C nu CLASA S si ca motorizarea de sub capota este una RENAULT.


Pe scurt putem spune ca pentru a intelege de ce romanii merg afara pentru a achizitiona o masina SH Mercedes Benz este ca una NOUA este atat de scumpa in reteaua Mercedes Benz Romania, incat chiar si una echipata de baza sare de 33.000 euro si are MAI PUTINE DOTARI DECAT UN LOGAN 0.9 TCe Prestige!
Marea suprindere este ca pana si Dacia ofera jante din aliaj, scaune incalzite si siste de navigatie pentru putini bani in plus, in timp ce un client de Mercedes trebuie sa plateasca chiar si pentru scrumiera sau pentru bancheta spate rabatabila.


Aceasta politica de preturi pentru o masina noua este poate singurul motiv pentru care romanii prefera sa-si cumpere masini Mercedes SH cu 30.000 de km la bord care mai au si GARANTIE daca sunt achizitionate din reteaua Mercedes din Germania.
Pretul de achizitie pentru un Mercedes C180 din Germania incepe de la 24.000 de euro cu toate taxele incluse, iar masina mai are si dotari optionale de top si mentenanta realizata in unitatile Mercedes din Germania! Plus garantie!


Adica masina este mai ieftina la accelasi nivel de echipare cu pana la 32.000 euro fata de un model identic cumparat din reteaua Mercedes din Romania! Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
masini sh 2017, probleme dealeri mercedes, probleme masini noi, pret masina noua, de ce masini sh vs masini noi?, dotari optionale masini noi, politici de vanzari auto noi, dealerii pierd in fata samsarilor, masina sh mai buna ca una nou?, probleme masini sh samsari tigani