rss

De ce si cand trebuie schimbata cureaua de distributie! Interval schimbare kit distributie

Nu de foarte putin ori foarte multi romnani si-au cumparat masini moderne si NU AU SCHIMBAT DISTRIBUTIA.

De ce si cand trebuie schimbata cureaua de distributie! Interval schimbare kit distributie

Rezultatul a fost unul realmente SOCANT pentru ca in service au descoperit ca reparatia unui motor cu distributia rupta era de peste 10.000 de lei.
Pentru a nu ajunge in aceasta situatie trebuie sa stim exact cand a fost schimbata ultima data distributia motorului!


CUM ALEGEM DISTRIBUTIA CORECTA?


La acest capitol trebuie sa stim daca motorul nostru are o distributie pe curea sau una pe lant ( BMW, Porsche, KIA, Mercedes sau Subaru!).Putin stiu ca si motoarele cu distributie pe lant necesita a mentenanta, adica mecanicul trebuie sa verifice tensiunea lantului. Daca acesta nu este in parametrii se inlocuiesc patinele intinzatoare sau chiar si lantul de distributie.


Pentru cei cu o distributie pe CUREA lucrurile stau mult mai simplu, adica la fiecare interval mentionat de producator se inlocuieste complet intreaga distributie a motorului.Acest lucru inseamna ca TREBUIE SCHIMBAT KIT-UL COMPLET care include pe langa cureaua de distributie sau rolele de tensionare si POMPA DE APA a motorului daca este angrenata pe aceelasi sistem.


Multi mecanici schimba doar cureaua fara pompa si clientul primeste peste cateva mii de km o DAUNA TOTALA A MOTORULUI pentru ca o pompa de apa blocata duce automat la ruperea curelei de distributie.


CARE SUNT INTERVALELE DE SCHIMB?
Exact pentru aceasta intrebare am ales sa afisam o lista cu principalele modele cu distributie pe curea si intervalele lor de schimb oficiale.


Aici trebuie sa tinem cont de ceea ce zice producatorul NU MECANICUL mare cunoascator de masini chiar daca el a reparat pana atunci doar Dacia Logan!


Cele mai performante distributii sunt oferite de catre francezii de la Peugeot si Citroen care pe anumite motoare diesel ofera un interval de 10 ani sau 240.000 de km.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
distributie motor, cand schimb distributia?, service inlocuire distributie, cel mai bun service distributii, distributie lant vs curea, probleme distribuitie curea, interval schimbare distributie, kit distributie, kit distributie pompa de apa, trebuie inlocuita si pompa de apa?, cum se face distrubutia motor,