rss

Farurile cu LED sunt scumpe si proaste! Un far Audi Matrix cu LED costa 3.000 euro

ADAC Germania a aratat ca mult laudatele faruri cu LED sunt o mare problema pentru soferi.

Farurile cu LED sunt scumpe si proaste! Un far Audi Matrix cu LED costa 3.000 euro

In primul rand au un cost mare de achziitie ( in medie peste 1.500 euro la o masina premium) si pe langa faptul ca lumineaza mult mai bine au o perioada de viata mult mai mica decat cea asteptata.
ADAC arata ca in urma unui studiu in medie farurile cu LED cedeaza complet mai putin de 15 ani iar perioada de viata a unei masini in Germania este de 18 ani, adica proprietarul trebuie sa scoata bani din buzunar pentru a schimba aceste faruri.


Germanii spun ca farurile cu LED au probleme ascunse precum cedarea completa a electronciii din spatele bocului LED, iar inlocuirea sa necesita de fapt inlocuirea completa a intregului far.Adica un client de Audi cu faruri LED Matrix trebuie sa plateasca 3.000 euro pentru un singur far, iar masina sa are doua faruri! Costurile totale cu o calibrare depasesc 6.000 euro pentru un Audi A4 sau A6 daca are aceste faruri, adica chiar valoarea masinii peste 15 ani!
Aceeasi situatie este intalnita si la BMW si Mercedes unde noile faruri cu Laser la BMW costa 4.500 euro bucata, iar la Mercedes acestea depasesc chiar 5.000 euro cu modulul electronic inclus.


ADAC spune ca aceste faruri cu LED se strica in realitate mult prea des si NU SE POT REPARA! Este necesar inlocuriea completa a blocului optic!


Si ca fapt divers masinile moderne are si STOPURI cu LED pe spate care au la randul lor costuri foarte mare de inlocuire.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme faruri led, pret inlocuire far led, dacia led 2021, pret electronica far led, stopuri led pret, cum se repara un far led?, audi led matrix pret, bmw led laser pret