rss

Iese si Infiniti de pe piata auto din Romania?

La aceasta intrebare trebuie raspuns dupa anuntata iesire a celor de la Citroen Romania de la noi de pe piata. Ridicam aceasta intrebare deoarece tinem cont de faptul ca seful gupului Renault-Nissan-Dacia-Infinti-Samsung, Carlos Ghosn a ridicat recent tar

Iese si Infiniti de pe piata auto din Romania?

Infiniti trebuie sa vanda 100.000 de unitati in Europa!


Japonezii de la Infiniti au anuntat ca planul de vanzari pentru aceasta marca in Europa este sa creasca volumele anuale cu pana la 100.000 de exemplare in anul 2016.


Aceasta cifra a fost mentionata de Carlos Ghosn in timpul unui interviu Caradisiac, acesta spunand ca marca Infiniti trebuie sa atinga vanzari globale de 500.000 pe an incepand cu 2016. Anul trecut marca premium a celor de la Nissan, Infiniti a reusit sa vanda wordwide doar 146.000 de unitati. 


Cel mai mare target este previzionat a creste chiar in Europa unde Infiniti a fost lansat in urma cu trei ani, iar vanzarile europene din anul 2011 au insumat doar comercializarea a 12.500 de unitati. Pentru a creste aceste vanzari Infiniti urmeaza sa dezvolte o gama noua de masini provenita din conceptul Etherea, care are menirea de a concura din punct de vedere al volumelor modele precum BMW Seria 1, Audi A3 sau noul Mercedes Clasa A.


Aceasta urmeaza sa fie produsa in Austria in uzina celor de la Steyr Puch, loc unde au mai fost produse modele precum Ford Scorpio, Chrysler Voyager, Chrysler 300C sau chiar si miticul Mercedes Clasa G.


Infiniti vinde in Romania anual doar 20 de masini!


Situatia marcii Infiniti in Romania nu este nicidecum roza deoarece singurul Infiniti Center din Bucuresti a comercializat anul acesta doar 20 de unitati, cifra care din orice punct de vedere nu este buna daca tinem cont de faptul ca Infiniti Europe a investit foarte multi bani in realizarea showroom-ului din zona Piata Presei Libere. 


Mai mult decat atat in luna septembrie conform celor de la DRPCIV Infiniti nu a vandut nici macar o masina in Romania. Singura care figureaza in graficul celor de la DRPCIV este una inmatriculata in Romania ca masina second hand.


In aceeasi luna au mai fost reinmatriculate inca 5 modele care din pacate au fost tranzactii de vanzare-cumparare pe segmentul second hand.


Celebrul site auto Autovit ofera spre vanzare doar 26 de modele Infiniti care sunt inmatriculate la noi in tara, model care din pacate au fost importate in Romania inca de acum mai bine de trei ani cand marca japoneza nu avea nici o reprezentata la Bucuresti.


Preturile masinilor Infiniti in versiunea second-hand inmatriculare se pastreaza in jurul valorii de 10.500 euro.


Daca tinem cont de target-ul lui Ghosn pentru anii care urmeaza putem spune ca situatia importatorului Infiniti in Romania este pusa sub semnul intrebarii.


Sa vinzi doar 20 de masini in 12 luni este un esec pe toata linia daca tinem cont si de faptul ca marcile concurente precum BMW, Audi sau Mercedes vand in medie in Romania peste 170 de exemplare noi in fiecare luna.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme infiniti, infiniti center bucuresti, probleme autoitalia, oferte infiniti bucuresti, masini infiniti, reducer infiniti cars, infiniti vs bmw vs mercedes, vanzari infiniti romania, autoitalia, pret infiniti, motoare diesel infiniti, diesel dci renault, 0-100 km/h, consum real infiniti diesel, probleme masini infiniti, valoare de revanzare, infiniti vs audi, cifre vanzari, discount, oferte, v6 diesel renault, distributie, probleme service infiniti, costuri intretinere infiniti bucuresti, revizie infiniti fx