rss

In caz de accident nu mai trebuie sa mergi la constatare! Acum asiguratorul vine in service

Una dintre cele mai imporante schimbari ale legii asigurarilor auto este ca de la 1 ianuarie soferii nu mai merg la asigurator in caz de accident.

In caz de accident nu mai trebuie sa mergi la constatare! Acum asiguratorul vine in service

De fapt acest lucru este ceva normal pentru ca pana acum daca exista un accident ambvele masini trebuiau sa merga in unitatile constatatoare ale asiguratorului pentru a se face confruntarea celor doua masini.


Ei bine acum in 2017 in caz de accident ambele masini merg fiecare in unitatile sale service, urmand ca inspectorul de asigurare sa vina in termen de 5 zile in service pentru a constata daunele.


Potrivit ASF, imediat dupa accident puteti sa veniti cu masina direct in service si sa o lasati acolo. Apoi veti notifica firma de asigurare, iar un angajat al firmei urmeaza sa vina la service unde va completa procesul verbal de constatare a daunelor.


Aceste noi norme privind politele RCA au intrat in vigoare din decembrie anul trecut. Putini soferi au aflat insa de drepturile lor si nimeni nu le cere firmelor de asigurari sa-si schimbe comportamentul.


Inspectorii de daune sunt obligati de lege sa se deplaseze chiar ei la service-urile unde se afla autoturismele. Actele vor fi trimise pe e-mail. Cosmarul cozilor si drumurilor inutile va inceta pentru soferi, crede Autoritatea pentru Supraveghere Financiara.


De partea cealalta asiguratorii ameninta cu o crestere a pretului RCA daca clientii nu mai merg imediat la asigurator, practica tipica asiguratorilor din Romania.


"Pentru o administrare eficienta a costurilor, care sa nu puna presiune pe primele de asigurare, dar si pentru o gestionare usoara a resurselor implicate este de preferat ca procedura de constatare a daunelor sa fie efectuata la sediul asiguratorului, ca si pana acum." Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
ce fac in caz de accident, fara vizite la asigurator, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, inspectorul vine in service, probleme in caz de accident, rca despagubiri, uniunea asiguratorilor din romania, asiguratorii ameninta din nou, polita rca 2017, completare amiabila rca