rss

Lansare nationala Citroen C4 Cactus-Un crossover spectaculos vs Renault Captur si Nissan Juke 2015

Citroen Romania a lansat astazi in premiera o noua generatie de modele din clasa crossover.

Lansare nationala Citroen C4 Cactus-Un crossover spectaculos vs Renault Captur si Nissan Juke 2015

Acesta se numeste C4 Cactus insa nu are nici o legatura cu un C4 de clasa compacta pentru ca C4 Cactus se bazeaza tehnic pe modelul de clasa mica C3 asemenea lui 2008.


CUM ESTE CACTUS IN VIATA REALA?


Aici trebuie sa spunem ca in sfarsit in ultimii 5 ani a aparut o masina revolutionara pe piata din Europa, respectiv un Cactus este un crossover care vine sa ofere clientilor de Captur, Juke si 2008 o solutie extravaganta la o masina urbana crossover complet iesita din comun.


Inca de cand a fost lansata oficial Cactus C4 a starnit senzatii din partea Europei de Vest mare consumatoare de masini "tineresti" care nu au un pret de achizitie foarte mare. Noi spunem dupa ce am condus noul Cactus peste 300 km in Romania ca avem de fata un real pretendent in segmentul crossover.


C4 Cactus vs Captur 


Masina celor de la Renault se bazeaza tehnic pe Clio IV drept urmare este cel mai dinamic model din segment. Pentru a contracara acest concurent din Hexagon C4 Cactus vine si ofera o calitate de fabricatie mai buna si nu in ultimul rand o imagine mult mai avansata spre clientii care nu au trecut de 30 ani.


Mai mult decat atat interiorul lui Cactus este foarte spatios si ofera o pozitie la volan mai bine gandita decat la modelul Captur cu singura diferenta gasita la versiunea de baza care nu are coloana de directie reglabila pe adancime.


C4 Cactus vs Juke


Aici totul este clar, respectiv francezul este mult  mai ieftin si ofera un spatiu interior mult mai bine realizat. Juke ofera pentru mai multi bani o transmisie integrala avansata insa si o valoare de revanzare mai mare.


Pentru cei cu un buget mediu noul Cactus este singura solutie in detrimentul lui Juke, masina pentru care trebuie sa platim totul pentru ca optionalale interesante sunt doar optionale.


C4 Cactus vs Peugeot 2008


Si aici noul Cactus ofera o personalitate mai bine definita in ciuda faptului ca ambele masini utilizeza aceeasi platforma tehnica cu suspensia spate rigida.


Diferenta se regaseste la motorizari unde Cactus are noul Blue HDi 1.6 de 100 CP si 255 Nm, motor care este deja Euro 6. Pentru fanii motoarelor pe benzina putem recomanda pe Cactus noul 1.2 THP de 110 CP.


PRO


Imagine noua intr-un segment deja conservator


Construit special pentru mediul urban cu noile bandouri laterale anti zgarieruri


Motorizari Euro 6 performante


Pret foarte bun de achizitie


Calitate perceputa si spatiu interior


Un real concurent chiar si pentru extrem de scumpul Mini Cooper


 


CONTRA


Imagine discutabila


Lista de optionale foarte mare


Valoare de revanzare


Suspensie spate zgomotoasaAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
test drive citroen c4 cactus, noul cactus test, drive test cactus romania, test in ro c4 cactus, lansare nationala c4 cactus, 0-100 km/h, pret achizitie c4 cactus romanioa, 5 ani garantie c4 cactus