rss

Mercedes are motoare diesel Renault pentru ca stia ca motoarele sale vechi polueaza mult prea mult

In urma cu mai bine de 5 ani fanii Mercedes erau socati de faptul ca germanii au semnat un parteneriat cu francezii de la Renault.

Mercedes are motoare diesel Renault pentru ca stia ca motoarele sale vechi polueaza mult prea mult

Acestia au criticat vehement aceasta alianta pentru simplu fapt ca masinile germane si in special cele Mercedes Benz sunt superioara din toate punctele de vedere celor Made in France.
Ei bine acum dupa ani buni de zile intelegem de ce Mercedes a fost atat de dornic sa intre intr-o alianta cu Renault, motivul principal fiind lipsa unor motoare diesel de ultima generatie.


Fanii Mercede vor spune ca motorul diesel de 2.2 litri BlueTec care este de fapt un 2.1 CDI din anii 90 modernizat constant este best in class, insa Mercedes stia ca acesta nu doar ca nu mai este de actualitate cat si faptul ca polueaza extrem de mult in comparatie cu ceea ce oferea concurenta.


Acum jurnalistii de la Sueddeutsche Zeitung au descoperit ca Mercedes a vadut peste 1 milion de maisni diesel cu motoare care polueaza mult peste limita legala.
Acesta este motivul real pentru ca Mercedes are acum sub capota motoare precum 1.5 dCI pe toata gama A si B si faimosul diesel 1.6 dCI Energy pe modelele A, C, E si toata gama Vito.


Motoarele Renault sunt cu cel putin 10 ani peste cele ale lui Mercedes la capitolul tehnologie de unde si detaliul ca aceste propulsoare nu au nevoie de AdBlue pentru a atinge normele de poluare Euro 6 sau chiar si Euro 7.Cat despre fiabiltatea motoarelor Renault abia acum criticii aliantei vad rezultatele reale, adica masinile Mercedes echipate cu aceste motoare sunt mult mai fiabile decat cele echipate cu motorizarile germane concepute in anii 90.


Este un adevar crunt aflat de toata lumea in 2017, insa chiar si asa Mercedes Benz stia de problemele cu emisiile motoarelor sale Made in Germany!


Ramane de vazut ce atitudine vor avea in fata celor peste 1 milion de clienti inselati!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
mercedes 1.5 dci, mercedes 1.6 dci enrgy, motoare renault pe mercedes, probleme motoare mercedes diesel, dieselgate mercedes bluetec, bluetec vs dci energy, 1 milion de masini mercedes cu probleme, despagurbiri mercedes bluetec