rss

Panica, stiri de groaza, evacuari si o lipsa totala de cunoastere a datelor! GPL-ul nu explodeaza

In urma cu o zi citeam peste tot in ziarele online din Romania cum ca o cistera a fost lovita de un tren.

Panica, stiri de groaza, evacuari si o lipsa totala de cunoastere a datelor! GPL-ul nu explodeaza

Marele soc a fost acela ca presa a subliniat ca cisterna era una care transporta GPL, iar creierasii lor mici si s-au gandit ca aceasta poate sa explodeze si sa devina un nou Marcineni.


In realitate trenul  care circula pe ruta Galaţi - Bucureşti Nord, a lovit cisterna la o trecere la nivel cu calea ferată, care era semnalizată cu indicatorul rutier Crucea Sfântului Andrei, potrivit unui comunicat al CFR.


Cisterna a fost aruncata in afara soselei unde aceasta a fost rasturanta fara nici un MARE INCENDIU SAU EXPLOZIE!CONCLUZII!


Bai specialistilor cautatori de rating inainte de a da asemenea titluri mai bine incercati sa vedeti cum sta treaba cu siguranta transportului de GPL!


Daca ne uitam la imagini vom vedea pe bune UN TREN CU PARTEA DIN FATA APROAPE DISTRUSA si o cisterna RASTURNATA SI USOR INDOITA!


Atat cisterenele de GPL cat si sistemele de butelie montate pe masini au norme de siguranta mult mai severe decat cele ale unei masini normale cu un rezervor din plastic!In plus de asta BENZINA EXPLODEAZA si GPL-ul NU!


Benzina de aprinde la 260 grade Celsius si GPL-ul la Peste 750 grade!DACA CISTERNA ERA INCARCATA CU BENZINA SAU MOTORINA RISCURILE UNEI EXPLOZII ERA DE 100% mai mare decat daca aceasta transporta GPL!


Mai jos vezi cum se testeaza in realitate un rezervor de GPL! Teste realizate de ADAC Germania si centre specializate din Marea Britanie!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
gpl explozie, soc cisterna rasturanta, siguranta gpl, teste siguranta gpl, consum gpl, monteaza gpl, isu gpl, butelie gpl accideent, cisterna dimieni gpl, nici un risc de incendiu, tren distrus vs cisterna gpl, accident dimieni, gpl nu explodeaza