rss

Problemele Dacia cu transmisia Easy R 2017! Un Sandero este mai scump decat o KIA Rio cu transmisie automata

Dacia are de ceva vreme si in Romania o transmisie care pe alocuri poarta si numele de cutie automata.

Problemele Dacia cu transmisia Easy R 2017! Un Sandero este mai scump decat o KIA Rio cu transmisie automata

De fapt masina romaneasca primeste in premiera o cutie MANUALA cu comanda electrohidraulica asemenea modelului Renault Twingo din anul 1991.


Cutia celor de la Dacia NU ARE NICI O TREABA cu o CUTIE AUTOMATA pentru ca NU ESTE UNA! Cutia robotizata are probleme de rafinament indiferent de ce zic cei care promoveaza aceste transmisii, fanii smart stiu despre ce vorbim.


De exemplu o schimbare a rapoartelor in mod alert se face in mai bine de o secunda, iar daca ne aflam intr-o depasire intr-o zona muntoasa problemele se amplifica.


Dacia spune ca atunci soferul trebuie sa conduca pe modul manual, adica de ce mai trebuie sa platim peste 600 euro pe aceasta transmsiei cand cutia cu 5 trepte manuala este relativ usor de actionat si are o sincronizare buna cu motoarele TCe.


PRET VS CONCURENTA

Ultima si poate cea mai mare PROBLEMA a celor de la Dacia este faptul ca un model Sandero precum cel de fata are un pret de achizitie de 12.730 euro cu TVA, in timp ce concurentii din Coreea de Sud KIA ofera o masina mult mai mare si mult mai puternica cu un pret mult mai mic de achizitie.


Am configurat un model KIA Rio care inca se mai produce pentru Europa si vedem ca avem din start un motor pe benzina de 1.4 litri CVVT de 100 CP in timp ce Dacia are doar un 0.9 TCe de 90 CP.


Motorul celor de la KIA este recunoscut ca foarte fiabil pentru ca a echipat toate modelele Ceed din 2007 pana in prezent.


MARE SUPRIZA este ca cei de la KIA ofera pentru un pret MAI MIC DE ACHIZITIE O CUTIE AUTOMATA CLASICA, adica o cutie care are convertizor de cuplu si care ofera un rafinament peste media segmentului chiar si cand este comparata cu o transmisie secventiala precum cea EDC sau DSG de la VW.KIA ofera pe modelul Rio 1.4 CVVT de 100 CP o CUTIE AUTOMATA VERITABILA pentru doar 11.897 euro cu toate taxele incluse!


Adica cu  833 euro mai putin si aici nu trebuie sa uitam faptul ca masina celor de la KIA este produsa in Coreea de Sud ( adica are costuri de asigurare a transportului) si are si 7 ani garantie in timp ce Dacia doar 4!?!?


Pe scurt masina romaneasca construita la 100 de km de Bucuresti are un pret mai mare decat cea din Corea de Sud, are o cutie robotizata despre care stie toata lumea ca este un COMPROMIS NEFERICIT si mai mult decat atat ARE SI UN PRET DE ACHIZITIE MAI MARE!


Chiar si VW are un Polo 1.2 TSI DSG cu 7 trepte care costa 14.000 euro cu toate taxele incluse, adica cu 1.300 euro mai mult decat Dacia insa nu trebuie sa uitam ca vorbim de un VW vs o Dacia?!? Si pe deasupra VW-ul are o cutie secventiala DSG nu una robotizata!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R 2017, test drive Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R, test ro Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R, drive test Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R, Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R vs kia rios, Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R vs vw polo, Sandero Laureate 0.9 90 CP E6 Easy-R vs opel corsa, cutie easy r probleme dacia, cutie edc dacia duster, timpi schimbare dacia easy r, Rio 5dr 1.4 MT GSL BASE cutie automata, cutie automata 4 trepte Rio 5dr 1.4 MT GSL BASE,