rss

Reparatia unei cutii secventiale Mercedes 7G-DCT construite la Sebes depaseste suma de 3.000 euro

Consturita in uzina din Romania de la Sebes la Star Transmission cutia Mercedes 7G-DCT are deja probleme de fiabitate.

Reparatia unei cutii secventiale Mercedes 7G-DCT construite la Sebes depaseste suma de 3.000 euro

De fapt aceasta cutie nu este nimic altceva decat o transmisie manuala cu comanda electrohidraulica a treptelor care se face prin intermediul a doua ambreiaje capsulate.


Numele sau este Mercedes 7G-DCT K7A240 724.002 si este echipare optionale pe majoritatea modelelor Mercedes cu motor amplasat transvsersal fie ca vorbim de benzina sau diesel.


Marea problema a transmisiei Made in Romania la Sebes este ca aceasta are o rata a fiabilitatii mult sub cea a vechilor transmisii cu convertizor 5G Tronic sau 7G Tronic.


Conform datelor de pe piata o asemenea cutie second hand cu aproximativ 50.000 de km costa in medie 1900 euro in Europa de Vest fara a mai pune transportul de 200 euro sau montajul de 500 euro!


Daca vrem sa schimbam si cele doua discuri mai trebuie sa platim in plus 1000 euro. In total inlocuirea unei asemenea transmisii poate ajunge chiar si la suma de 3.000 euro cu TVA inclus.


Daca este stricat mecatronicul transmisiei care se numeste la Mercedes TCU trebuie sa platesti 1.000 euro pe unul noi plus manopera pentru montaj de 500 euro.


Si daca mai punem ca in Mercedes Clasa A de generatie II a ajuns acum sa coste second hand undeva la 7.000 euro trebuie sa platim aproape jumatate din suma de achizitie doar pentru repararea transmisiei 7G DCT.


Acum cei de la Mercedes spun ca au lansat noua cutie 8G DCT care se construieste tot la Sebes si care devine un succesor al transmisiei de fata pe toate modelele germane.


Pentru fanii Mercedes nu trebuie uitat faptul ca aceste masini au o garantie de 2 ani fara limita de km, iar aceste transmisii au nevoie de o mentenanta doar in unitatile Mercedes chiar si cand masina a iesit din garantie!


VEZI CATE DE COMPLICATA ESTE ACEASTA CUTIE PDF AICI!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Star Transmission sebes 7g dct, probleme mercedes 7g dct, pret reparatie cutie 7g dct 2019, probleme 8g dct sebes cugir probleme, pret piese noi mercedes 7gf dct 2019, 7G-DCT 724.003