rss

Reteaua de chargere Ionity creste pretul cu 600% in anticiparea vanzarilor de masini electrice

Reteaua de incarcatoare electrice Ionity a decis ca creasca serios preturile la incarcarea unei masini electrice.

Reteaua de chargere Ionity creste pretul cu 600% in anticiparea vanzarilor de masini electrice

Acestia au crescut pretul cu 600% fata de aceelasi pret din urma cu cateva zile, respectiv o crestere de la 0,13 euro / kwh la aproximativ 0,80 euro / kwh.


Reteaua Ionity este detinuta de catre constructorii auto MW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group (Hyundai şi KIA) şi Volkswagen Group (Audi și Porsche), adica ei vor vine masini electrice si vor vinde si combustibilul pentru acestea.


Adica constructorii auto vor avea profit atat din productia de masini cat si atunci cand trebuie sa alimentezi aceste masini.


Un exemplu este acumulatorul unui Audi e-tron care are 75 kwh si care pentru a merge 300 km trebuie sa platesti in medie 350 lei! Daca ne uitam la un motor pe benzina clasic vedem cu un plin costa doar 270 lei insa poate sa merga 600 de km cu o singura alimentare.


Mirajul masinilor electrice urmeaza sa se termite cat de curand pentru ca in Europa si SUA vedem cozi interminabila in zonele unde Tesla are superchargere, iar reteaua Ionity urmeaza sa fie primul pas din partea constructorilor auto care vin sa acapareze si piata se "combustibili" pentru masinile electrice!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
reteaua chargere ionity, probleme incarcare masina electrica ionity, ionity price range europe, ionity 600% price rise