rss

Romania NU vrea masini electrice! Avem cea mai proasta retea de chargere din UE

Romania se situeaza asa cum era de asteptat pe ultima pozitie la capitolul infrastructura pentru masinile electrice.

Romania NU vrea masini electrice! Avem cea mai proasta retea de chargere din UE

Acest lucru este evident pentru cei care detin o asemenea masina, soferi care in general au o situatie financiara buna si locuiesc la casa unde incarcarea este mult mai facila.
Problema REALA este pentru cei care stau la bloc si in Bucuresti (adica peste 1 milion de oameni) si care nu au unde sa-si incarce masina electrica.


FANII MASINILOR ELECTRICE SI AGRESIVITATEA LOR PE RETELELE DE SOCIALIZARE


Sa vorbesti pe social media de rau masinile electrice este ca si cum am spune ca Dumnezeu nu exista intr-o biserica ortodoxa, iar situatia reala a celor care "lupta online" pentru aceste masini a trecut de mult de limita comicului.In primul rand romanul de rand ESTE SARAC si nu are 28.000 euro sa-si cumpere un ZOE II sau 12.000 euro pentru un ZOE I second hand handralita de un Uberist slinos!


Pe langa asta. vezi harta celor de la ACEA care ne arata din nou cat de prost sta Romania la capitolul infrastructura pentru masinile electrice.


Noi, Bulgaria, Cipru si statele Baltice suntem fruntasii in coada clasamentului pentru ca suntem si cei mai saraci!
Intr-o tara in care vezi pe sosele Astra G sau Golf IV de 500 euro pret achizitie, si sa promovezi prin lupta online masinile EV inseamna sa traiesti intr-o lume complet diferita!


Romanii nu au bani de masini electrice pentru ca suntem un popor sarac, iar cei care viseaza si orgasemeaza la Tesle si chargere de 100 kwh uita ca in fiecare dimineata pornesc un diesel sau o benzinara TRADITIONALA pentru a merge la munca.


Cei putini care au masini electrice au devenit "icon-uri" in social media pentru ca sunt diferiti/bogati, insa acestia nu vor spune nicioadata cum arata Romania electrica cand Tesla aia arata pe bord ca mai ai 10% din baterie si urmatoarea statie este la 16% distanta din baterie si este ocupata de un Uber!
Ei uita sa-ti spuna ca pretul pe care trebuie sa-l platesti la fiecare incarcare este mai mare decat pretul pentru care un sofer banal alimenteaza o benzina de volum, sau ca statia aia de incarcare libera de 22 kw te tine pe loc cel putin 2 sau 3 ore!


CUM VA ARATA ROMANIA PESTE 10 ANI IN 2030?


Daca acum masinile electrice sunt bune de privit doar pe Youtube si eventual in cate un showroom, peste 10 ani acestea vor incepe sa intre si pe piata din Romania, piata care o sa fie reticenta si timida la schimbare asemenea celor din Polonia, Bulgaria, Grecia sau Cipru.Romanii ca si americanii sunt un popor care iubesc masinile mai mult decat casele in care traiesc, insa sa spui ca in 2021 singura solutie pentru aceasta tara este o masina electrica inseamna ca ai fumat prea mult lucruri de prea proasta calitate.


In 2025 poate vom vedea o explozie a masinilor hibride care merg PE BENZINA, insa in nici un caz nu vom vedea pe sosele masini electrice cum sunt acum in Norvegia sau Olanda.Poate o Dacia Spring sa schimbe acest trend, insa dupa cum bine prevedeam si in 2015 disparitia motorului diesel din Europa, masina EV romaneasca poate sa fie o solutie doar pentru cei care traiesc in Bucuresti, Cluj sau Timisoara! Adica cei cu bani care traiesc in zonele aglomerate.


Restul tarii are mari sanse sa treaca PE ELECTRIC undeva in zorii anilor 2040-2050 indiferent cine se afla la putere sau cine stie ce lege apare referitoare la masinile pe benzina si diesel!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
masini electrice romania 2025, masini electrice romania 2030, masini electrice vs masini pe benzina, romania statii de incarcare masini electrice, probeme masini electrice romania