rss

Serviciul de car-sharing Spark este sortit esecului! Costa extrem de mult-1.2 lei/minut

Spark a intrat oficial si pe piata din Romania si este un serviciu de car sharing de ultima generatie.

Serviciul de car-sharing Spark este sortit esecului! Costa extrem de mult-1.2 lei/minut

Toate bune si frumoase insa cand vezi care sunt costurile mai bine mergi cu un taxi normal cu un Uber pentru ca cei de la Spark vor sa castige 100%.


De fapt lista lor de preturi este de 1.2 lei pentru fiecare minut fie ca mergi sau stai cu masina in parcare ( ZOE) sau 1.4 litri/minut daca alegi un Nissan Leaf.


La prima vedere nu costa mult insa daca ne uitam ca noi in Bucuresti mai mult stam la semafoare vedem ca 1 ora cu noul Spark te costa 72 lei iar cu un taxi norma care are si sofer costurile sunt de 1.39 lei pe km/ora de stationare sau tarif de noapte! 


Daca alegi un Nissan Leaf platesti la Spark pentru 1 ora un pret de 84 lei.


EXEMPLU DE CURSA CU SPARK IN BUCURESTI


Pleci din zona Berceni Sector 4 pentru a merge la o intalnire in Baneasca si parcugi cei 24 de km in medie intr-un timp de 1.2 ore. Ajungi la intalnire care dureaza 2 ore dupa care te intorci acasa cu aceeasi masina lasata in parcare si mai faci in medie 1 ora.


In total platesti la Spark pentru utilizarea masinii 4.2 ore (240 de minute), adica un cost total de 288 lei fara a avea sofer cum gasesti la un taxi normal.


Si mai punem 40 de lei taxa de km pentru incarcare bateriei pe o distanta de 50 km. Adica platim 328 lei pentru a merge cu masina in Bucuresti pe o distanta de 49 de km.


Cu un Uber platesti in medie 80 de lei pentru aceeasi perioada iar pentru un taxi normal chiar mai putin, in medie 60 de lei.


Acestea sunt in realitate adevaratele probleme ale unui serviciu de tipul car-sharing in Bucuresti!


Si in plus Spark de mai taxeaza si cu 0.85 lei pentru fiecare km pentru incarcare masinii care se face oricum gratuit in reteaua Kaufland din Bucuresti.


Plus ca masinile oferite de Spark nu permit iesirea din oras datoria autonomiei mici si a lipsei unei statii de incarecare rapida pana la Constanta.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
car-sharing Spark 2019, pret minut car-sharing Spark, flota car-sharing Spark, probleme cost car-sharing Spark, probleme incarcare car-sharing Spark, autonime mica masini car-sharing Spark, pret cursa car-sharing Spark