rss

Statia auto este singura solutie pentru a nu lua amenda in trafic

Statia auto CB a ajuns pentru multa lume nu doar un moft ci chiar singurul mijloc de a reduce plata amenzilor din trafic.

Statia auto este singura solutie pentru a nu lua amenda in trafic

Acesta functioneaza pe principiul comunicarii intre soferi, comunicare care ofera pe langa o atentionare clara asupra locului unde sunt amplsatate radarele poltiei rutiere cat si o crestere a sigurantei la volan in general.


O statie CB este usor de montat pe masina si ofera in orice moment o vizibilitate in mod real a tuturor pericolelor intalnite pe soselele din Romania.


Aici vorbim fie de amplsarea unui radar ascuns vederii cat si atentionarea de accident sau chiar si pozitia unei carute nesemnalizate pe un drum european.


In general cei care utilizeaza o statie de emisie receptie auto este mult mai atent laceea ce se intampla pe sosea si ofera la randul sau informatii concrete despre pericolele care apar pe sosele.
Cea mai noua statie CB din Romania este produsa de President si se numeste Randy II


Full în  Citizen Band President Randy II este  cea mai nouă staţie  radio intrată în gama  de radio CB a celor de  la President. Produsul  vine în întâmpinarea  cererii de staţii portabile tot mai crescute în rândul utilizatorilor de radio C.B. de la noi şi reprezintă continuarea liniei de portabile iniţiată prin President Randy în 1997.


În meniul staţiei întâlnim funcţii care se regăsesc şi pe staţiile mobile mai avansate cum sunt: filtre ANL, canal prioritar, funcţie scanare, dublă veghere şi roger beep. Una dintre suprizele plăcute a fost funcţia „Monitor” pe care am găsit-o şi la modelul William, foarte utilă în recepţionarea mesajelor mai slabe fără a fi necesară intervenţia la reglajul de „Squelch”. 


Test cu noua statie President Randy II


Pentru testarea la drum am folosit varianta Randy II M cu o antenă magnetică  de 1,45 cm President ML 145 Black, versiunea export. Rezultatele obţinute prin  diferitele probe de staţie în trafic au fost  peste aşteptări, staţia comportându-se  foarte bine pe toate nivelurile.


La nivel  de zgomot aceasta s-a dovedit a fi cu  adevărat silenţioasă, staţia recepţionând  aproape în mod exclusiv doar mesajele de  voce inteligibile. 


Întrucât staţia filtrează cu precizie interferenţele şi zgomotele de fond, putem spune că am uitat de reglajul squelch-ului. Referitor la squelch acesta are 6 niveluri din care am utilizat doar nivelul 3 şi 4, ajustarea fiind necesară  în zonele aglomerate din jurul oraşelor.


Deşi nu a fost necesară reglarea în mod frecvent a acestuia aşa cum se întâmplă în cazul staţiilor clasice, am găsit totuşi putin incomodă ajustarea care se face prin combinarea a două taste.Distanţele pe care am comunicat sunt similare cu cele obţinute cu o staţie CB clasică, astfel  în canalul 22 am stabilit o legătură pe o distanţă mai mare de 10 km pe autostrada A1.


În oraş am obţinut o distanţă maximă de aproximativ 8 km cu un nivel de receptie de 4 grade S, utilizând un alt canal decât cel principal, un rezultat foarte bun tinând cont de interferentele  şi obstacolele din Bucureşti.


Concluzii


President Randy II se dovedeşte a fi o alternativă serioasă de luat în considerare atunci cand vine vorba de a înlocui staţia mobilă clasică cu una portabilă. Raportul calitate-preţ se dovedeşte a fi unul foarte bun, având în vedere că avem de a face cu un model portabil performant  şi foarte silentios.


Preţul de vânzare comunicat se va situa în jurul sumei de 620 lei.

URMARESTE EMISIUNEA AUTOLATEST CU STATIA RANDY II! Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
test randy II, test cu statie cb, cum setam statia cb president, cea mai buna statie cb, prezentare, pret randy II, gama president, avantajele utilizarii statiei randy II, pro si contra statii cb, cum montam o statie pe masina