rss

Tiganii sunt sefii parcarilor din Capitala! Taxa de parcare Centru Vechi 2012

Până nu de mult, zona Dorobanţi din Capitală era punctul fierbinte pe care parcagiii ilegali se băteau.

Tiganii sunt sefii parcarilor din Capitala! Taxa de parcare Centru Vechi 2012

De când Centrul Istoric a intrat în preferinţele bucureştenilor dornici să iasă la o terasă, indivizii care se ocupă cu închirierea locurilor de parcare s-au reorientat. 


Au simţit mirosul banilor şi au pus stăpânire pe zona veche a oraşului. 


Teoretic, de vineri după ora 18.00 până luni, la ora 7.00, locurile administrate de Primăria Capitalei sunt “la liber”. Doar teoretic, pentru că, de fapt, ele sunt tot contra cost. Numai că banii ajung în buzunarele parcagiilor de weekend. 
Practic, nu există străduţă din centrul oraşului care să nu aibă parcagiul ei.


Se cunosc între ei şi nu se bagă unii peste alţii. Fiecare familie are teritoriul său. Iar că să scape de jandarmii şi poliţiştii care în ultima perioadă au înăsprit controalele în zonă, parcagiii de weekend au găsit soluţia: îşi trimit copiii la înaintare. 


N-o să vă vină să credeţi, dar micuţii afacerişti reuşesc să îngroaşe conturile părinţilor cu... 3.000 de lei pe weekend.


Cand se plateste cel mai mult in Capitala?


Parcagiii şi-au împărţit oraşul şi percep tarife în funcţie zonă. Cel mai piperat e în weekend, în Centrul Istoric, unde preţurile ajung la 12 lei. În rest, tarifele sunt în jur de 5 lei - 10 lei, iar cel mai ieftin este la Gara de Nord, unde un loc costă între 1 şi 5 lei. 


Fenomenul a luat amploare în ultima perioadă, motiv pentru care poliţia locală a intensificat controalele şi a dat de la începutul anului circa 300 de amenzi. 


Acestea variază între 100 şi 500 de lei, numai că sancţiunile nu-i sperie pe parcagiii ilegali. Majoritatea are la activ zeci de amenzi neplătite. Asta pentru că în timpul raziilor parcagiii le spun poliţiştilor că nu au buletinele la ei şi le dau adrese fictive.Autor: AL
Sursa: Autolatest & Libertatea

Tags:
parcari, tigani, taxa parcare ilegala, cat costa locul de parcare capitala, taxa protectie, vrei masina zgariata