rss

Toyota are probleme cu transmisia e-CVT montata pe modelele Hybrid

Conform presei de peste ocean japonezii au inceput sa scada calitatea celebrelor transmsisii eCVT.

Toyota are probleme cu transmisia e-CVT montata pe modelele Hybrid

Acesta sunt montate pe gama Toyota Hybrid fie ca se numeste Yaris, Prius sau chiar si Lexus, iar renumele acestor transmisii a inceput sa fie pus in discutie.


Este vorba de cateva probleme tehnice aceste cutii eCVT cu varitatie continua care au cedat complet al masini cu putini km, lucru intalnit la Nissan insa nu si la modelele Toyota Hybrid.CE SE INTAMPLA CAND O CUTIE CVT ARE PROBLEME?


La aceasta intrebare pot raspunde cel ma bine specialistii de la Reparatii Cutii Automate Bucuresti care spun ca de fiecare data cand o componenta cedeaza intr-o cutie eCVT distrugerile din interior sunt mult mai mari decat la o cutie clasica cu convertizor.


Cand cedeaza lantul acesta distruge fuliile pe care merge, costurile reparatiei fiind de ordinul a catorva mii de euro.Uleiul gasit la o cutie eCVT este special si daca nu se schimba regulat acesta duce la slabirea rezistentei lantului/curelei momnent in care intreaga cutie se distruge complet.


In Romania au inceput sa fie vandute din ce in ce mai multe masini cu transmisii CVT, iar mentenanta lor este complet diferita fata de cea a unei cutii traditionale, insa rata cedarii unei cutii eCVT este MULT MAI MARE decat cea a unei transmisii cu convertizor de cuplu.Acum vedem ca si transmisiile CVT produse de Toyota K110 si K313 au inceput sa fie problematice in utilizare, transmisii care echipeaza modelele CH-R, Yaris, Corolla, RAV4 si gama Lexus.


s s

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme cutie ecvt toyota, pret reparatie cutie ecvt prius, probleme cutie cvt toyota chr 2020, kit lant fulii cutie toyota k110, pret reparatie cutie toyota k313, ecvt problems