rss

Viorica Dancila si PSD taie toate investiiile din infrastructura-Romania ramane fara autostrazi

Prim Ministrul Romaniei a declarat ca a inceput taierile din bugetela tarii inca din luna decembrie a anului 2018.

Viorica Dancila si PSD taie toate investiiile din infrastructura-Romania ramane fara autostrazi

Guvernul taie din nou banii de investiții și reușește performanța rară în istoria guvernelor post-decembriste de a reduce bugetul pentru educație, dar premierul încearcă să ne convingă că a doua rectificare din acest an este una „pozitivă”.


Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, a declarat ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici.


El a menţionat că la această rectificare sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri faţă de bugetul iniţial şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli faţă de prevederile iniţiale.Cea mai mare reducere este la Ministerul Transporturilor (1,16 miliarde de lei), dar sume importante au fost tăiate și de la Ministerul Cercetării şi Inovării (228,9 milioane de lei), Ministerul Educaţiei Naţionale (198 de milioane de lei), Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (176,8 milioane de lei), Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (166 milioane de lei), Ministerul Fondurilor Europene (164,9 milioane de lei).


AUTOSTRADA IN LUCRU DE PESTE 10 ANI!


Pe tronsonul Lugoj - Deva se circula deocamdata numai pe lotul 1 (Traian Vuia - Sanovita) si pe 15km din lotul 2 (Margina - Traian Vuia). Contractul a fost reziliat pentru o parte din traseul lotului 2, iar aceasta necesita desfasurarea unei noi licitatii (ceea ce impinge termenul de deschidere pentru aceasta sectiune in 2021-2022).
Se lucreaza pe loturile 3 si 4; desi existau planuri de deschidere a ambelor loturi pana la finalul lui 2018, deschiderea ar putea avea loc de-abia in cursul anului viitor (in special pentru lotul 3, unde realizarea unui nod de acces necesita o noua licitatie). Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
autostrazi romania 2019, noi autostrazi romania 2018, km de autostrada romania, autostrazi pe gps romania, probleme autostrazi romania, probleme cnair, probleme contracte cnair romania, unde se mai fac autostrazi romania 2019?, lucrari autostrada deva arad, lucrari autostrada sebes clij napoca