rss

Visul lui Louis Schweitzer se adevereste-Dacia Logan este un succes de 10 ani

Francezul Louis Schweitzer a avut un vis in urma cu mai bine de un deceniu.

Visul lui Louis Schweitzer se adevereste-Dacia Logan este un succes de 10 ani

Acesta avea de gand sa dea nastere la un brand auto care sa reprezinte ceva nou in Europa, ceva care sa opreasca din suprematia germanilor de la VW si Opel in segmentul mic.


Visul lui Louis Schweitzer a tinut cont de cultura automobilistica a romanilor, respectiv de a fabrica masini 100% franceze precum R8 sau R12, iar marca Dacia a avut doar de castigat.


Acum dupa un deceniu de Logan putem spune ca Romania este pe harta automobilistica a lumii cu cateva fabrici atat in Africa cat si in Rusia, fabrici care produc o masina fiabila, putin pretentioasa si care este iubita de toti.


In acest an 2014 Loganul nostru a implinit un deceniu de productie moment in care cei de la Dacia arata ca Dacia este o marca auto de catre trebuie sa-ti fie "frica" daca te numesti concurenta, o marca auto moderna care produce in Europa pentru europeni, si nu in ultimul rand o marca auto care se afla intr-o continua ascensiune pe toate pietele importante.


De partea cealalta a baricadei se afla concurent germana incapabila de a da nastere unui produs competitiv si o industrie italiana aflata intr-un colaps real.


Logan II si suratele sale sunt exemple de ingeniozitate francezo-romana care reprezinta si dupa 10 ani "o mare problemea" pentru VW, Fiat si PSA.


Romania este pe harta si conform Editiei Speciale Logan 10 ani, inca mai avem resurse tehnologice de a surprinde placut. Felicitari!


Noi spuneam in urma cu un deceniu despre Logan I ca are toate sansele sa devina locomotiva industriei auto din Romania, insa pe atunci am fost aspru criticati ca suntem subiectivi. Da sunem realisti cand vine vorba de produsele bune, de produsele romanesti!


Acum dupa 10 ani stam linisiti pentru ca nu ne-am inselat, iar criticii cu siguranta au condus sau chiar conduc un Logan by Renault!
La Multi Ani DACIA din partea echipei romanesti AUTOLATEST!


Citeste primul test cu Logan I 1.5 dCI 2005 AICI!


 
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
10 ani de logan, test drive logan 10 ani, loganiada, lagonia, evolutia marcii dacia, dacia vs vw, dacia vs renault, uzina dacia colibasi, uzina dacia tanger, uzina dacia moscova, dacia logan special edition, best logan ever, logan climatronic, logan faruri duble, logan comenzi geamuri portiera, logan media nav, logan semnal oglinzi, test drive logan 10 ani, drive test logan 10 ani