rss

Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 CP vs Mazda Cx-3 2.0 SKYACTIV-G 120! Germania vs Japonia

Masinile din acest comparativ sunt atat de diferite incat este extrem de greu pentru o comparatie obiectiva.

Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 CP vs Mazda Cx-3 2.0 SKYACTIV-G 120! Germania vs Japonia

Spunem aceasta pentru ca VW are de ceva vreme un nou crossover de generatie noua bazat 100% pe platforma tehnica a lui VW Polo de clasa mica, numele sau fiind VW T-ROC.
De partea cealalta vedem un model din aceelasi segment care este un best seller pentru japonezii de la Mazda, suprinzatorul model Mazda CX-3 testat de noi AICI!


TEHNICA JAPONIA INVINGE FARA DREPT DE APEL GERMANIA


Inca din primele momente vedem de fapt cum japonezii au realizat o maisna care nu are nici o legatura cu ceea ce se intampla in Europa.

Spunem aceasta pentru ca Mazda CX-3 in ciuda faptului ca se bazeaza tehnic pe micuta Mazda 2, tehnologia lui CX-3 este cu adevarat de top.


In primul rand vorbim de un crossover de top cu o punte spate multilink, un motor de cilindree mare FARA TURBO si o cutie de viteze automata CLASICA CU CONVERTIZOR extrem de fiabila.De partea cealalta VW vine si ofera un T-Roc cu un motor MIC CU 3 CILINDRI TURBO, o cutie secventiala DSG si o punte spate rigida asemenela lui Polo.


La capitolul motoare propulsorul lui Mazda 2.0 ASPIRAT de 120 CP ofera un consum real mult mai mic decat cel al lui VW pentru ca germanii ofera doar un 3 in linie de 999 cmc TURBO care pentru a avea un comportament rutier optim trebuie turat extrem de mult, urmarea fiind un consum mult mai mare de benzina.
Chiar si la capitolul transmisii automate Mazda a ales versiunea clasica AUTOMATA cu convertizor care functioneaza fara probleme chiar si cand aceasta depaseste 400.000 de km, in timp ce VW ofera doar o transmisie secventiala DSG despre care se stie ca are probleme cu sistemul Mecatronic realizat in Romania.


Chiar si asa, cele doua masini sunt atat de diferite incat este foarte greu a face acest test comparativ.


Motorul lui Mazda este unul extrem de eficient care consuma mai putin, este mai performant si ofera un comportament rutier extrem de placut, in timp ce VW ofera doar un motor mic, supraturat si care pe deasupra este si supraalimentat, caracteritsici nu foarte bune daca vrem sa conducem acest model si peste 150.000 de km.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Volkswagen T-Rock 1.0 TSI 115 CP vs Mazda Cx-3 2.0 SKYACTIV-G 120, test compartiv vw troc vs cxz3, mazda cx3 vs vw trov, 1.0 tsi 115 cp probleme, dsg7 probleme mecatronic, cutie automata mazda cx3, pret mazda cx3 vs vw t-roc