rss

VW si Audi trebuie sa plateasca 18 miliarde de dolari pentru faptul ca au inselat clientii cu un diesel curat

EPA a anuntat ca cei de la VW trebuie sa plateasca pentru cele 500.000 de masini cu probleme peste 18 miliarde de dolari.

VW si Audi trebuie sa plateasca 18 miliarde de dolari pentru faptul ca au inselat clientii cu un diesel curat

De vina este un sistem electronic gasit pe toate masinile VW diesel TDI care este setat sa insele aparatele de masurare a nivelului de noxe generat de motorul diesel  TDI.


Acum americanii de la EPA au declarat ca VW este singurul de vina pentru INSELAREA statului american insa si a clientilor de VW pentru ca au dorit sa vanda masini diesel TDI drept modele diesel curate, iar in relitate acestea polueaza mult mai mult decat o spune legea.


In total VW trebuie sa plateasca peste 37.000 de dolari pe fiecare masina vanduta in SUA cu motor diesel, suma generala fiind de peste 18 miliarde de dolari.


Daca germanii nu rezolva aceasta probelema financiara statu american poate pune lacatul pe toate fabricile VW atat din SUA cat si din Europa pana cand prejudiciul nu este acoperit.


VW si-a cerut scuze oficial pentru problemele cu motoarele diesel TDI.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probeme vw tdi, epa vw tdi, clean diesel tdi epa, 18 billion fine vw, us federal state vsvw germany, probleme vw diesel, nu cumparati vw diesel tdi, masini tdi cu probleme, vw insela america, vw intra in colaps