rss

ZF Friedrichshafen AG implineste 100 de ani si produce cutii de viteze cu mari probleme de fiabilitate

Germanii de la ZF Friedrichshafen AG sarbatoresc in aceasta luna 100 de ani de existenta.

ZF Friedrichshafen AG implineste 100 de ani si produce cutii de viteze cu mari probleme de fiabilitate

Toate bune si frumoase insa adevarul crunt al prezentului este ca faimoasele transmisii ZF au devenit si faimoase pentru ca au prostul obcei de a se strica.


In ultimii 15 ani atat BMW cat si Audi folosesc pe toata gama de masini cutiile automate ZF, iar din momentul trecerii in zona cu 6 trepte au aparut si probemele de fiabilitate.


Specialistii ZF spun ca de vina sunt constructorii pentru ca nu obliga proprietarii sa-si schimbe uleiul in transmisie ( BMW spune ca uleiul este Lifetime), insa de la generatie la generatie am observat faptul ca aceste transmisii ofera o fiabilitate din ce in ce mai scazuta.


Daca atunci cand ZF a dat nastere transmisiei ZF6 toti fanii au spus ca vechea ZF5 era mai rezistenta in timp, iar trecerea de la ZF6 la ZF8 care echipeaza toata gama BMW, Land Rover, Jaguar si Audi a dovedit o fiabilitate catastrofala a noii cutii.


Acum ZF a dat nastere cutiei ZF9 si marci precum Land Rover sau Jeep au retras din circulatie peste 50.000 de masini cu grave probleme tehnice la capitolul transmisie.


Noi nu putem ura celor de a ZF mult ani ferciti insa NU recomandam achitia de masini cu aceasta transmisie pentru ca nu se ridica la nivelul asteptarilor. 


Solutia este o transmisie automata Aisin, GM sau Mercedes-Benz care au dovedit ca sunt mult superioare produselor ZF.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probeme zf4, bmw zf5 probleme, service bucuresti zf8, kit reparatie zf8 romania, probleme zf8, audi zf8, bmw zf8, land rover zf8 probleme, schimb ulei zf8, bmw schimb ulei zf8, zf8 vs 7gtronic, zf8 vs aisin 8, zf8 vs 9g tronic mercedes benz