rss
Grupul Renault România a găzduit etapa regională a Competiţiei  naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat

Grupul Renault România a găzduit etapa regională a Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat

Cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, un parc auto naţional de aproximativ 6 milioane de vehicule, România înregistrează anual în jur de 1800 de decedaţi în accidentele rutiere.

Pentru ca circulaţia pe străzile şi şoselele din România să stea sub semnul siguranţei, Grupul Renault  România își dorește să contribuie prin toate mijloacele: prevenţie, corecţie, protecţie.


Cea mai recentă implicare a companiei este colaborarea, în premieră, cu Inspectoratul pentru  Situaţii de Urgenţă (ISU) „Basarab I” Dâmboviţa. Grupul Renault România a găzduit în perioada  17 – 18 iunie, la Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie, faza zonă a Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat.


Concursul a cuprins două  probe: descarcerarea de vehicule şi acordarea primului ajutor calificat. Şapte echipaje de pompieri paramedici ai ISU din Bucureşti, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi au fost implicate în cele două probe. Exerciţiile de descarcerare au fost realizate pe 18 vehicule Dacia (modele din prima şi noua generaţie: Logan, Logan Van, Sandero, Dokker), puse la Competiţia organizată anual de ISU, în România, este o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze practica şi tehnica.


Jurizarea concursului este asigurată de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ai ISU din alte judeţe decât cele participante în concurs. 


Aceasta nu este prima colaborare a Grupului Renault România cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Astfel, în 2012  grupul a donat ISU „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, un  vehicul Dacia Logan Van, pentru a fi utilizat de Detaşamentul de Pompieri din Mioveni în  operaţiuni de salvare.


Totodată, în 2014, grupul a donat trei vehicule Dacia ISU Dâmboviţa,  acestea urmând a fi folosite la antrenamente în cadrul exerciţiilor de descarcerare.
Autor: AL
Sursa: Autolatest