rss
Mortalitatea de pe sosele este cea mai mare problema a Romaniei

Mortalitatea de pe sosele este cea mai mare problema a Romaniei

Nu de foarte multe ori am schimbat postul tv atunci cande se anunta un accident rutier cu victime.

Aceasta mentalitate a dus in ultimii 20 de ani la o crestere a mortalitatii pe sosele unde cauzele principale sunt nerespectarea regulilor de circulatie, si de ce nu lipsa unei mentalitati care sa duca la un trafic sigur pe sosele.


Aici putem dezbate mult si bine care sunt cauzele principale si de ce nu si cele secundare care pot duce la un accident rutier, insa principala problema a Romaniei este de fapt lipsa unui interes public pentru a forma viitoarele generatii sa adopte regula de baza in prevenirea accidentelor, respectiv o cunoastere reala a implicarii intr-un accident si evident urmarile tragice.


Noi cei de la Autolatest militam de ani buni de zile la un trafi cat mai sigur prin simplu fapt ca suntem singura publicatie auto de profil care are o rubrica dedicata sigurantei rutiere, cat si datorita faptului ca echipa Autolatest testeaza toate tipurile de autovehicule pe soselele din Romania in cadrul rubricii de Test Drive Autolatest si Test Drive Whattruck.


Parincipalii factori care nu au uitat de problemele accidentelor rutiere sunt  GRSP Romania cat si de catre Michelin Romania.


România, fruntaşă la capitolul accidente mortale


Potrivit datelor Comisiei Europene, media europeană de accidente mortale în 2012 este de 55 de persoane la un milion de locuitori. România ocupă locul 2 în top 5 al ţărilor unde se produc cele mai multe accidente mortale.


Astfel, Lituania ocupă primul loc cu 100 de persoane la un milion de locuitori care îşi pierd viaţa într-un accident rutier, urmată de România cu 94 de persoane la un milion de locuitori, Polonia cu 93 de persoane la un milion de locuitori, Grecia cu 92 de persoane la un milion de locuitori şi Letonia cu 86 de persoane la un milion de locuitori.


 
Autor: AL
Sursa: Autolatest