rss
Salveaza-ti viata pe sosea! Vezi care sunt motivele pentru care se produc accidente

Salveaza-ti viata pe sosea! Vezi care sunt motivele pentru care se produc accidente

Nu foarte multa lume cunoaste in mod real care sunt circumstantele prin care se produc accidentele rutiere.

Conform celor de la Michelin si GRSP Romania, accidentele se produc in proportie de 60% datorita neatentiei soferilor.


S-a dovedit ca principalul motiv este neatentia, doar ca neatentia provine din diverse cauze – graba, folosirea telefonului mobil, SMS-urile, consumul de substante interzise, dar si gandul care zboara la alte lucruri in timpul mersului cu masina. 62% din accidentele mortale se intampla din cauza asa-zisului visat la volan. Adica soferii cu mintea in alta parte nu se mai concentreaza la drum, isi pierd atentia pentru detaliile din trafic.Studiul a pornit de la niste rapoarte ale politiei, legate strict de accidentele fatale. Un calcul AAA Foundation Study spune ca pe o mila distanta (1.6 km), un sofer ia 20 de decizii complexe.


Daca procesul de gandire este alterat, intervine si lipsa reactiilor fizice si astfel se intampla accidentele.Distragerea atentiei vine si din lucrurile fizice care se intampla in sau afara din masinia: caini agitati  sau evenimente care te fac sa intorci capul si sa-ti iei privirea de la drum.Acciedentele grave se produc ziua pe sosele fara viraje, iar cel mai sigur parcurs rutier in lume se face atunci cand soseaua este acoperita cu apa.1.2 milioane de oameni mor anual in accidente de circulatie!


Despre siguranta rutiera din Romania


Conform unor studii realizate la nivel modiala in medie mor pe sosele peste 1.2 milioane de oameni.


Anul acesta, GRSP România (Parteneriatul Global pentru Siguranţă Rutieră)Michelin România şi Poliţia Rutieră Română organizează un eveniment dedicat responsabilizării publicului din ţara noastră.

Autor: AL
Sursa: Autolatest