rss
Workshop Siguranta Rutiera-Declaratie Kathleen Elsig, Europe Regional Manager GRSP

Workshop Siguranta Rutiera-Declaratie Kathleen Elsig, Europe Regional Manager GRSP

„Romania se afla pe ultimele locuri in clasamentul european in ceea ce priveste abilitatea de a reduce accidentele rutiere soldate cu victime in ultimii zece ani (PIN Report 2012).

Daca Romania se va alatura celorlalte tari Europene in eforturile de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere, procesul prin care societatea si guvernul se implica in aceasta problema trebuie sa se intensifice.


 Responsabilitatea implementarii masurilor de sustinere a sigurantei rutiere in Romania trebuie impartita. Chiar Comisia Europeana vorbeste despre siguranta rutiera ca reposabilitate a tuturor.Misiunea GRSP Romania este de aduce subiectul sigurantei rutiere pe agenda publica. Recenta crestere a reportajelor pe tema sigurantei rutiere este un semnal pozitiv din partea mass-media de a initia un dialog intre toti cei implicati.” a declarat reprezentantul GRSP Geneva, Kathleen Elsig.


 


Despre workshop
Parteneriatul Roman pentru Siguranta Rutiera (GRSP Romania) a organizat pe 20 noimebrie, un workshop pe tema sigurantei rutiere care a adus in discutie dificila problema a accidentelor rutiere si necesitatea unei colaborari active intre jurnalisti autoritati, companii si societatea civila ca intreg.

Problematica sigurantei rutiere a fost abordata in cadrul workshopului din perspective multiple,  pornind cu o viziune umanitara, care aduce o noua lumina asupra sigurantei rutiere, comparata cu un dezastru natural de proportii, trecand prin perspectiva sanatatii publice si a costurilor pe care un accident rutier le aduce asupra familiei dar si a statului, si finalizand cu tema responsabilitatii sociale a companiilor.
 
Prezentarile au fost sustinute de specialisti in domeniul sigurantei rutiere, sanatatii, educatiei si responsabilitatii sociale corporative, reprezentati ai GRSP Geneva, Poltiei Romane, Crucii Rosii, Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Consiliului Interministerial pentru Siguranta Rutiera, Ministerului Educatiei si Cercetarii, AMSZ Slovenia, Apa Nova Bucuresti, Michelin Romania si Renault Technologie Roumanie.


Despre GRSP Romania


GRSP ROMANIA este o asociatie voluntara intre mediul de afaceri, societatea civila, institutiile publice si organismele guvernamentale care impartasesc un interes comun pentru siguranta rutiera si colaboreaza intr-un efort de a reduce accidentele rutiere utilizind o abordare de parteneriat.Autor: AL
Sursa: Autolatest