rss
1 Decembrie, Ziua Națională. Paradă la București și Alba Iulia - principalele momente, în imagini

1 Decembrie, Ziua Națională. Paradă la București și Alba Iulia - principalele momente, în imagini

A fost o defilare pentru care au fost mobilizați 4.000 de militari și care a adus câteva premiere.

De Ziua Națională, la 1 Decembrie 2018, Centenarul Marii Uniri a fost marcat la București printr-o paradă ce s-a dorit spectaculoasă, dar care a fost umbrită de momentul în care oamenii prezenți au protestat întorcându-se cu spatele și huiduind când au trecut efectivele Jandarmeriei.  


La sfârșit, președintele a fost din nou aplaudat de audiență, chiar ovaționat, și a plecat pe jos, dând mâna cu oamenii. Iată imaginile finalului de paradă de la Alba Iulia, orașul Marii Uniri:


Detașamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Tot în Bucureşti va avea loc sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15.30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militară la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice și 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare se vor regăsi militari și tehnică ale armatei poloneze.
Pe timpul ceremoniilor din București și Alba Iulia vor fi executate câte 21 de salve de artilerie.

Ceremoniile militare din cele două orașe vor putea fi urmărite și online, accesând pagina de facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Activități similare vor avea loc în marile garnizoane din țară, cu participarea reprezentanților Armatei României, precum și în teatrele de operații în care se află în misiune militari români. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.Autor: AL
Sursa: Autolatest

CAUTA IN ARMATA

GALERIE FOTO STIRE

Stire publicata la: 9.08.2019 | 08:28 EEST


Notice: Undefined offset: 0 in /home/wiseguy/public_html/autolatest.ro/parts/mod_titles.php on line 122

Notice: Trying to get property of non-object in /home/wiseguy/public_html/autolatest.ro/parts/mod_titles.php on line 122

Ultimele stiri din armata:

Ultima stire la 1.01.1970 | 02:00 EET