rss
Lufthansa prezinta noua aeronava Airbus A380 D-AIMI

Lufthansa prezinta noua aeronava Airbus A380 D-AIMI

A noua si cea mai recentă aeronavă A380 Megaliner care s-a alăturat flotei Lufthansa a fost denumită “Berlin“ de către Klaus Wowereit, primarul guvernator al orasului, în cadrul unei conferinte desfăsurate pe aeroportul Tegel din Berlin la care a partici

Aeronava gigant, cel mai mare avion de pasageri din lume, a efectuat un zbor panoramic deasupra Berlinului si regiunii Brandenburg, spre deliciul invitatilor aflati la bord, printre care s-au numărat si peste o sută de copii si tineri din zona Berlinului.


“Botezul acestei aeronave este un semn al angajamentului pe care ni-l luăm fată de Berlin”, a spus Christoph Franz, CEO  Deutsche Lufthansa AG, în cadrul discursului său de deschidere. “Lufthansa investeste în Berlin deoarece noi credem într-o dezvoltare dinamică a capitalei si a pietei aeronautice de aici”, a accentuat Franz. ”În viitor, Berlinul va juca un rol si mai important pentru Lufthansa.


Acest lucru este subliniat de noile zboruri directe Lufthansa către Europa si Orientul Apropiat, care vor opera acum de pe aeroportul Tegel.” Referindu-se la amânarea inaugurării noului aeroport din sudul Berlinului, acesta a adăugat: “Suntem optimisti că lucrurile sunt pe calea cea bună în ceea ce priveste noua dată programată pentru deschidere.“


Începând cu data de 3 iunie, la Berlin, una din cele mai importante companii aeriane din Europa va demara cel mai amplu program de expansiune din toate timpurile, în valoare de peste 60 de milioane de euro. Compania va asigura legătura directă între capitala Germaniei si 39 de destinatii europene, bazând 15 aeronave Airbus A319 si A320 pe aeroportul Tegel. Partenerii Lufthansa Group si Star Alliance vor oferi pasagerilor 50 de destinaţii în Europa si Sudul Mediteranei.


„Suntem nerăbdători să putem zbura direct la Berlin. În mai puţin de 14 zile vom oferi pasagerilor noştri din Bucureşti servicii deosebite către capitala Germaniei” spune dl. Patrick Artiel, General Manager Lufthansa Romania şi Moldova. „Numărul rezervărilor este foarte promiţător şi observăm că pasagerii noştri din România sunt atraşi de acest oraş vibrant şi în continuă dezvoltare.


Din ce în ce mai mulţi pasageri doresc să viziteze Berlinul, atât în interes de afaceri, cât şi pentru vacanţe. Suntem foarte încântaţi de evoluţia cotei de piaţă pe acest segment. Cu un produs atractiv şi cu preţuri începând de la 49 € un bilet one-way, Lufthansa are pe piaţă o ofertă demnă de luat în seamă”, a adăugat dl. Artiel.


Prin botezul aeronavei la Tegel, Lufthansa continuă o traditie care a început în urmă cu peste jumătate de secol: acum 52 de ani, pe 16 septembrie 1960, fostul primar guvernator si apoi cancelarul federal Willy Brandt i-a dat numele de “Berlin” celui mai modern avion de pasageri Lufthansa de dimensiuni mari de la acea vreme, o aeronavă Boeing 707-430 cu patru motoare, în cadrul primei ceremonii de botezare a unei aeronave apartinând companiei aeriene de la reînfiintarea sa, în 1955.


Din acel moment, aeronava-amiral a flotei Lufthansa, care în prezent numără peste 400 de aeronave, a purtat pretutindeni în lume numele capitalei germane. Indicativul D-AIMI “Berlin” este inscriptionat pe aeronava Airbus A380 cu caractere îngrosate, pe ambele părti ale fuselajului, iar cabina este decorată cu stema orasului, ursul Berlinului.


Asemenea celorlalte aeronave A380, si aeronava Berlin cu terminatia Mike India va efectua zboruri pe distante lungi, în special spre destinatiile Lufthansa din Statele Unite sau spre marile orase din Orientul Îndepărtat.Autor: AL
Sursa: Autolatest