rss

Ancheta SH-Care sunt principalele probleme a primei generatii Dacia Logan I-2004-2012

Daca vrei sa-ti cumperi un Logan de prima generatie trebuie sa mergi pe site-urile auto online pentru a vedea ofertele clientilor.

Ancheta SH-Care sunt principalele probleme a primei generatii Dacia Logan I-2004-2012

Marele soc al celor care vor aceasta masina SH este pretul foarte mare de achizitie care este in medie cu pana la 50% mai mare decat cel al unui VW, Opel sau Renault din aceeasi perioada.
De fapt un Logan construit in anul 2005 costa peste 2500 euro in ciuda faptului ca masina are o varsta de 14 ani.


Motoarele cele mai fiabile sunt cele pe benzina de 1.4 litri MPI de 75 CP si cel de 1.6 litri MPI de 90 CP.


Pe urmatoare pozitie se afla cel mai performant motor Dacia din 2007, respectiv motorul Renault 1.6 16B de 105 CP.
Cel mai putin recomandat motor este cel diesel 1.5 dCI care in prima sa varianta de 65 CP ( da are turbina) nu ofera performante rutiere scontate. Poate doar versiunea 1.5 dCI de 85 CP ( acesta are turbina cu geometrie variabila) este usor recomandata pe piata SH.


Spunem aceasta pentru ca toate versiunile dCI au avut probleme cu sistemul de injectie Delphi Common Rail si injectoarele sale.Modelul cu cel mai mare pret de achizitie este cel MCV care poate sa depaseasca chiar si 5.000 euro.


RUGINA PRIMULUI LOGAN


Una dintre cele mai mari probleme ale primei generatii Logan I este aparitia rugineri pe foarte multe componente ale caroseriei.


Primele versiuni Logan au fost rechemate in service pentru aplicarea unor protectii de plastic pentru a proteja caroseriei.
Vezi mai jos o galerie foto cu zonele unde apar punctele de rugina pe caroseria masinii.


Cel mai fiabil motor Dacia este cel de 1.6 litri MPI care poate sa mearga si 900.000 de km fara interventii daca primeste revizii conform manualului de mentenanta.Distributia lui Logan este pe curea si necesita o inlocuire la fiecare 60.000 de km sau 4 ani care ajunge prima!  Insa chiar si asa, cea mai mare problema a lui Logan I este pretul de achizitie pe piata SH. 

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Ancheta, SH-Care, sunt, principalele, probleme, primei, generatii, Dacia, Logan, I-2004-2012