rss

Anvelope sh vs. anvelope noi. Merita sa cumperi sh? Sfaturile specialistilor

Indiferent de numarul de caracteristici de siguranta si performanta pe care le are un autovehicul, eficacitatea acestuia este decisa in cele din urma de anvelope.

Anvelope sh vs. anvelope noi. Merita sa cumperi sh? Sfaturile specialistilor

In momentul rularii pe carosabil omica parte din anvelopa atinge carosabilul. Acest plasture mic de cauciuc din partea de jos a rotiieste practic singurul lucru care leaga vehiculul de drum.


Grosimea, conditia si tipul benzii de rulare determina modul in care sistemul de directie raspunde laactiunile soferului, modul in care suspensia raspunde la curbe si distanta pe care o va parcurgepentru a opri masina.Anvelopele sunt o parte extrem de importanta atunci cand vorbim de siguranta si confortul pe caranveele resimtim la drum, de aceea trebuie sa fim foarte atenti la deciziile pe care le luam in alegerea lor.Cumpararea unei anvelope sh poate fi o idee tentanta pentru necunoscatori, insa poate deveni oidee total neinspirata si chiar o povara in cele din urma.Pentru a intelege mai bine de ce este de preferat o anvelopa noua in detrimental uneia second handtrecem in revista posibilele nereguli ce s-ar putea gasi la o anvelopa ce a mai fost folosita inainte.


Ce cauzeaza distrugerea anvelopelor?Multi factori externi pot fi vinovati pentru distrugerea cauciucurilor, dar cei mai nocivi sunt conditiilede drum, utilizarea necorespunzatoare a anvelopelor si neglijarea intretinerii de baza, periodica aacestora.


Cand vorbim de nerespectarea unor conditii normale pentru intretinerea corecta a anvelopelor, nereferim la:


- Nu se face presiunea regulat- Se folosesc anvelope de vara pe timp de iarna, in locul anvelopelor de iarna


-Nu se verifica in mod uzual deteriorarea cauciucurilor


- Nu se aliniaza si nu se rotesc in mod frecvent anvelopele- Nu se face o inspectie amanuntita a anvelopei de catre persoane profesioniste in cazul incare anvelopa a fost afectata sau deteriorata


- Nu se echilibreaza anvelopele dupa instalare- Anvelopele nu se depoziteaza in conditii optimeNu exista nicio modalitate prin care sa estimam rezista unei anvelope.Durata de viata sikilometrajul unei anvelope depind de o multitudine de factori ca: tipul de anvelopa, materialul din care este construita, producatorul si nu in ultimul rand obiceiurile soferului.


Pentru a pastra in cele mai bune conditii anvelopele, este necesar sa luam in calcul urmatoarele aspecte.


Perioada de 5 aniDupa ce au trecut de pragul de 5 ani este imperios necesar ca anvelopele sa fie verificate decatre un profesionist, insa este de preferat sa fie schimbate pentru a putea beneficia cu adevaratde utilitatea unei anvelope.Uzare/rezistenta anvelope.


Desi este indicat si de preferat sa se schimbe anvelopele dupa ce au implinit 5 ani de folosire,totusi, in conditii optime ele pot avea o durata de viata mai lunga. Acest lucru poate fi atins doardaca sunt corect depozitate atunci cand nu se mai folosesc, presiunea este constant mentinutain parametrii optimi, se fac rotatii regulate si masina este intretinuta corespunzator.


Recomandarea specialistilor este ca anvelopele cumparate sa fie noi pentru a beneficia cu adevaratde performantele si utilitatea pe care le putem gasi doar la o anvelopa noua.


Cauciucurile sh au de obicei intre 2 si 3 mm grosime, ceea ce inseamna ca la maxim 1,6 mm trebuieinlocuite deoarece vor fi prea subtiri pentru mai fi rulate. Acest lucru inseamna mai putin timp derulare decat la un cauciuc nou care are 8 mm grosime, deci rezista mult mai mult ani.


Facand un simplu calcul matematic, este mai ieftin sa cumperi anvelope noi decat sh, pentru ca in definitiv, celevechi vor fi folosite mai putin timp din cauza uzurii si a benzii de rulare mai mici.Anvelopele noi au banda de rulare intacta, nu au fost implicate in vreun accident, nu au fostvreodata resapate pentru a li se prelungi viata, ceea ce inseamna ca sunt in perfecta stare defunctionare si pregatite de drum.


Datorita faptului ca exista o multitudine de variante care s-ar potrivi cu tipul tau de vehicul esteposibil sa te simti nesigur pe alegerile tale.De aceea exista magazine online, cum este cel de la auto-soft.ro unde poti gasi persoane pregatitecare iti pot raspunde la orice intrebare si te pot indruma spre o alegere potrivita pentru tine sinevoile tale.


Daca esti in cautarea unor cauciucuri potrivite pentru masina ta, tine cont de cativa factori, inclusivdimensiunea anvelopei, gradul de siguranta si pretul pentru a face o achizitie corecta.Avantajul de a cumpara anvelope de la auto-soft.ro este ca, odata ce sunt cumparate, pot fi instalatein aceeasi zi.


Cele patru service-uri AUTO SOFT din Bucuresti, iti pot fi de un real ajutor datoritaaparaturii profesionale si a echipei pregatite sa instaleze anvelopele intr-un timp foarte scurt.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Anvelope, anvelope, Merita, cumperi, Sfaturile, specialistilor