rss

Apple lanseaza noul sistem CarPlay cu noua versiune iOS 7 pentru iPhone 4 si 5

Noutatea semnificativă este CarPlay, sistem care va fi introdus în maşini produse de către Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo.

Apple lanseaza noul sistem CarPlay cu noua versiune iOS 7 pentru iPhone 4 si 5

Pe listă se mai regăsesc BMW şi Ford. CarPlay este un sistem care se conectează la telefon (deocamdată doar iPhone 5, 5c şi 5s), iar maşina devine un smartphone în sine.


Automobilele care vor avea CarPlay vor fi dotate şi cu un buton de comandă vocală pe volan, iar de pe ecranul tactil montat pe bord utilizatorii vor putea efectua apeluri, vor accesa hărţile, muzica sau mesajele.
Totul va fi conectat la Internet de mare viteză, iar prin Siri se va realiza controlul vocal. „CarPlay a fost făcut de la zero pentru a oferi şoferilor o experienţă unică, folosindu-şi telefoanele în maşină.


Utilizatorii de iPhone vor conţinutul lor peste tot, iar CarPlay lasă şoferii să-şi folosească telefonul în maşină fără a fi distraşi“, a declarat Greg Joswiak, vicepreşedintele responsabil de divizia iPhone şi iOS de la Apple.
Interesantă dacă intenţionaţi să vă cumpăraţi un automobil nou compatibil CarPlay în acest an, dar inutilă în orice alt caz, această nouă facilitate este însoţită de un suport mai bun pentru profilul Bluetooth Hands-Free.


În urma acestei actualizări, aplicaţia Maps va putea trimite mesaje de ghidare către sistemul audio al maşinii chiar dacă terminalul iPhone nu este setat ca sursă audio, ceea ce va permite ascultarea în paralel a unui AudioCD sau a unei alte surse de muzică. 

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
ios7 car play, date tehnice, noul soft ios7 carplay apple, iphone in masina, conexiune automata carplay apple, siri carplay auto, imagini, cum functioneaza?