rss

Asa arata cateva dintre cele mai interesante masini hot hatch din anii 90

Daca vrei o masian sport de buget cu siguranta poti alege una dintre cele de mai jos.

Asa arata cateva dintre cele mai interesante masini hot hatch din anii 90

Prima si poate cea mai putin recunoscuta in Romania este modelul Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde care avea sub capota un motor de doi litri turbo de 150 CP. Masina atingea 100 de km/h in doar 8.5 secunde si avea o viteza maxima de 210 km/h.
O alta masina extrem de importanta pentru Europa anilor 90 a fost Fiat Tipo Turbo care avea aceeasi motorizare cu cea de la Afla 145.


Daca vrei o japoneza poti alege un Nissan Sunny care avea sub capota un motor 2.0 turbo de 227 CP si transmisie integrala. Acest model este si in prezent o masina cu reale pretentii sport.
Peugeot 306 S16 avea sa puna marca franceza fata in fata cu VW Golf 4 GTI, adica avea sub capota un 4 in linie fara turbo care dezvolta 167 CP si care dispunea de o transmisie noua cu 6 trepte.


Acest model a devenit unul realmente de colectie pentru cei care iubesc motoarele de turatie din anii 90.


Golf III VR6 este si in prezent unul dintre cele mai apreciate modele hot hatch din Europa pentru simplul fapt ca VW-u acesta avea sub capota un motor VR6 de 2.8 litri si 176 CP.Daca vrei sa vezi care era cea mai "tare" masina sport compacta din acea perioada poti oricand sa alegi un Renault Clio I Williams cu motorizarea de doi litri aspirata si 147 CP. Acest model avea o greutate la gol mai mica de 1.000 kg!


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde, enault Clio I Williams, Nissan Sunny, Peugeot 306 S16