rss

Atentie-Daca masina ta nu are anvelope de iarna amenda este cuprinse intre 1.305 şi 2.900 de lei

De ce este bine ca toate masinile sa fie echipate cu anevelope de iarna incepand cu 1 octombrie!

Atentie-Daca masina ta nu are anvelope de iarna amenda este cuprinse intre 1.305 şi 2.900 de lei

Codul Rutier prevede că, în caz de ninsoare, autovehiculele trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, fără a se preciza o perioadă anume din an pentru această obligaţie. Ordonanţa de Guvern 5/2011 prevede că purtarea anvelopelor de iarnă este obligatorie din momentul în care începe să ningă, indiferent de perioadă, cât timp este carosabilul acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei.


Potrivit art.100, aliniatul 6 din Noul Cod Rutier, pentru conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă, şoferii riscă o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă).Anul acesta, de la 1 februarie, punctul-amendă a crescut la 145 de lei, ceea ce înseamnă că amenzile în cazul neechipării cu anvelope de iarnă pot fi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.


Potrivit normativelor în vigoare, anvelopele de iarnă acceptate sunt cele inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”. Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S).Conform celor de la Michelin ESTE OBLIGATORIU ca toate masinile sa fie echipate cu anvelope de iarna ATUNCI CAND TEMPERATURA SCADE SUB 6 GRADE CELSIUS!


Sub aceasta temperatura o anvelopa de VARA pierde contactul au asfaltul mult mai repede pentru ca este gandita a merge pe temperatura inalte.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
prima zapda 2017, amenzi anvelope iarna, cand montam anvelopele de iarna?, politia rutiera anvelope de iarna, 5 grade celsius anvelope de iarna, probleme trafic iarna, nu montati anvelope resapate, probleme anvelope iarna chinezesti, probleme trafic zapda romania