rss

Autolatest-5 motive sa alegi anvelopele de iarna pentru sezonul rece 2019-2020

A venit iarna si este obligatoriu sa ne montam pe masina anvelope speciala de iarna.

Autolatest-5 motive sa alegi anvelopele de iarna pentru sezonul rece 2019-2020

Anvelopele nu sunt ieftine si sa ai un set separat pentru fiecare sezon poate parea o cheltuiala inutila, insa realitatea este ca anvelopele de iarna iti ofera un beneficiu urias in plus pentru sigurantata, fata de anvelopele de vara atunci cand conditiile devin dificile.


Anvelopele de iarna sunt singurele care sunt create special sa reziste diferitelor conditii meteorologice, in timp ce anvelopele all season ofera performante medii.


Cauciuc mai moale si mai maleabil la temperaturi mai mici
La prima vedere, s-ar putea crede ca principala diferenta intre anvelopele de iarna si cele all seasoneste banda de rulare. Intr-adevar, compusul de cauciuc este cel care face cea mai mare parte amuncii.


Proiectat pentru a ramane moale sub 7 ° C, este capabil sa ramana elastic si sa se lipeasca de drum, oferind o aderenta superioara. Dimpotriva, anvelopele all season sunt compuse din cauciuc cedevine rigid la rece, determinandu-le sa alunece pe zapada si pe carosabilul acoperit cu gheata.


O evacuare a apei mult mai buna


Spre deosebire de anvelopele all season, anvelopele de iarna sunt proiectate special pentru evacuarea apei. Cand circula pe gheata sau zapada, anvelopele topesc stratul de suprafata care setransforma intr-un film de apa.


Cauciucurile de iarna sunt dotate cu sute de rizuri ce canalizeaza aceaapa spre lateral, impiedicand masina sa hidroplaneze.


Franare performantaVehiculele cu tractiune integrala sunt grozave, dar nu sunt la fel de performante si pe timp de iarna.S-ar putea sa fie mai bune la accelerare, dar nu sunt nicidecum mai bune la oprire.


In ceea cepriveste franarea si efectuarea virajelor, vei fi semnificativ mai sigur cu anvelopele de iarna,indiferent de modelul de masina condus.


Oprire optimizata


In situatii de urgenta, vei putea opri mai rapid vehiculul pe gheata sau zapada. Cu tehnologiaavansata pe care o detin, anvelopele de iarna de astazi asigura distante mai mici de oprire.


Expertiispun ca sub 0 ° C, un vehicul echipat cu anvelope all season se poate opri pe o distanta si cu 30% maimult.


Model deosebit al benzii de rulare


Anvelopele de iarna vin echipate cu caneluri si rizuri mai adanci si mai agresive, special pentru apatrunde prin zapada si pentru a circula cu mai multa usurinta in sezonul rece. Vei fi mult mai insiguranta cu un set de anvelope de iarna decat cu oricare alt set de anvelope all season.Sunt specialconcepute pentru a rezista cu brio temperaturilor foarte scazute dar si drumurilor inghetate sauacoperite cu zapada.


Aderenta superioara


Blocurile de rulare mai largi imbunatatesc capacitatea de a canaliza zapada departe de anvelopa.Daca traiesti undeva unde iernile inseamna gheata dura pe drumuri, anvelopele de iarna ofera oprindere extrem de puternica, insemnand o aderenta superioara oricarui tip de anvelopa de vara sauall season.


Anvelopele de iarna sunt concepute pentru a te ajuta sa conduci in conditii optime pe drumurile deiarna. Acestea iti pot aduce placere la volan in lunile cele mai reci, dar trebuie sa pui intotdeaunasiguranta rutiera pe primul loc.


Anvelopele de iarna pot avea o viteza mai mica decat echivalentelelor de vara.Verifica viteza recomandata de anvelopa si asigura-te ca nu o depasesti, astfel vei putea conduce mereu in conditii maxime de siguranta.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
iarna Cauciuc mai moale, O evacuare a apei mult mai buna, Franare performanta pe zapada, Aderenta superioara zapada