rss

Autostrada A1 Lugoj – Deva are mari sanse sa fie gata in 2020 sau chiar 2021

Specialistii in infrastructura au atentionat din nou faptul ca celebra autostrada A1 Lugoj-Deva urmeazas a fie intarziata.

Autostrada A1 Lugoj – Deva are mari sanse sa fie gata in 2020 sau chiar 2021

Asociația Pro Infrastructura atrage atenția că modul în care s-a făcut rezilierea parțială a contractului pentru porțiunea cu tuneluri ar putea conduce la o dispută în instanță cu firma constructoare, ceea ce ar genera noi amânări și, posibil, plata unor daune financiare:




„Poate cel mai important lucru de reținut este că se renunță la proiectul tehnic întocmit pentru zona tunelurilor în detrimentul unui centru de întreținere.


Estimările nu sunt deloc îmbucurătoare. Cei patru kilometri de autostradă finalizați vor rămâne închiși circulației mult timp, adică minimum cinci ani, până când se va construi segmentul de nouă kilometri care conține tunelurile.


În tot acest timp, șoferii vor circula pe drumul național dintre județele Timiș și Hunedoara, îngust, cu viraje, aglomerat, plin de gropi și extrem de periculos – aproximativ 15 kilometri pe DN68A între nodul Margina și descărcarea Holdea.


În ceea ce privește celelalte două loturi, 3 și 4, oficialii Ministerului Transporturilor s-au aflat din nou, ieri, într-o vizită inopinată pe această porțiune a autostrăzii Lugoj-Deva.



Lotul 3, cu o lungime de 21 de kilometri, este gata în proporție de 80 la sută, dar o verificare de la începutul lunii din partea CNAIR a dus la amenințări cu rezilierea, ceea ce ar amâna deschiderea șoselei cu câțiva ani.


Lotul 4 este pe trei sferturi terminat, iar aici se pare că mobilizarea este mai bună.
Autostrada Lugoj – Deva este încă o rușine a infrastructurii rutiere din România.


Șoseaua are doar 100 de kilometri, dar șantierul durează din vara lui 2011, deci de șapte ani, deși se estima că ar trebui finalizată în 2016. De atunci a fost dat în folosință lotul 1, între Șanovița și Traian Vuia (27,4 kilometri), precum și o porțiune din lotul 2, între Traian Vuia și Margina (17 kilometri).





Autor: AL
Sursa: Autolatest

Autostrada, Lugoj, Deva, mari, sanse, gata, 2020, chiar, 2021