rss

Autostrada Sebeș-Turda este surpata chiar inainte de a merge prima masina pe ea-PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH

Astazi oficialii au descoperit ca pe noul lot al autostrazii Autostrada Sebeș-Turda au aparut probleme cu surparea terenului.

Autostrada Sebeș-Turda este surpata chiar inainte de a merge prima masina pe ea-PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 4 (16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000), a fost semnat cu PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, în 16 aprilie 2014 şi este în valoare de 470.004.894,83 lei (fără TVA). Trebuia să fie gata în martie 2016.


Conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lotul este finalizat în proporție de 99%.


„Traficul rutier se va putea desfăşura pe o lungime de 25,30 km, între Nodul Aiud şi Nodul Turda, imediat după recepţia lucrărilor de către Comisiile desemnate”. Atunci, aceştia anunţau că „pentru lotul 4 se preconizează întrunirea Comisiei în a doua parte a lunii februarie, în funcţie de condiţiile meteorologice”.Dacă loturile III și IV ale autostrăzii Sebeș-Turda sunt terminate, iar pe locul I se fac progrese, lotul II, între Alba Iulia și Aiud, pare că s-a oprit în timp. Aici lucrările stagnează de la începutul anului la 45%.


Potrivit asociației Pro Infrastructura, motivele progresului necorespunzător îl reprezintă intrarea în insolvență în luna februarie 2018 a Euro Construct, compania românească din asociere.

Autor: AL
Sursa: Autolatest & Economica

Tags:
probleme Autostrada Sebeș-Turda, lucrari de mantuiala PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, probleme constructor PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, surpare Autostrada Sebeș-Turda, probleme receptie Autostrada Sebeș-Turda, talaz distrus Autostrada Sebeș-Turda, receptie cnair Autostrada Sebeș-Turda