rss

BMW Group şi Daimler AG investesc impreuna peste un miliard de euro in dezvoltare de servicii

Cele două companii investesc peste un miliard de euro pentru dezvoltarea şi alăturarea a serviciilor de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal.

BMW Group şi Daimler AG investesc impreuna peste un miliard de euro in dezvoltare de servicii

Colaborarea cuprinde cinci joint-venture-uri: REACH NOW pentru servicii multimodale de transport, CHARGE NOW pentru încărcare, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare şi SHARE NOW pentru car-sharing.
"Serviciile noastre de mobilitate au dezvoltat o bază de clienţi puternică, iar acum facem următorul pas strategic. Reunim forţa şi competenţa a 14 mărci de succes şi investim peste un miliard de euro pentru a pune bazele unui nou jucător pe piaţa în continuă dezvoltare pentru mobilitate urbană", a declarat Dieter Zetsche, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi director executiv al Mercedes-Benz Cars.


"Prin crearea unei reţele inteligente de joint-venture-uri, vom putea modela mobilitatea urbană actuală şi viitoare şi vom obţine beneficii maxime din oportunităţile deschise de digitalizare, servicii partajate şi nevoile de mobilitate în creştere ale clienţilor noştri. O opţiune posibilă o reprezintă colaborări suplimentare cu alţi furnizori, inclusiv participaţii în companii start-up şi jucători consacraţi.""Creăm un important jucător revoluţionar la nivel gloabl. Cei 60 de milioane de clienţi pe care îi avem în prezent vor beneficia de un ecosistem sustenabil, integrat perfect, de servicii de car-sharing, ride-hailing, parcare, încărcare şi transport multimodal.


Avem o viziune clară: aceste cinci servicii vor îmbina tot mai mult pentru a forma un singur portofoliu de servicii de mobilitate cu o flotă de automobile electrice autonome, care se încarcă şi parchează autonom şi se interconectează cu alte moduri de transport", a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "Acest portofoliu de servicii va fi un reper al strategiei noastră ca furnizor de mobilitate.


Colaborarea este modul perfect pentru noi de a ne maximiza şansele într-o piaţă în creştere, în timp ce împărţim investiţiile.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Group, Daimler, investesc, impreuna, peste, miliard, euro, dezvoltare, servicii